Blic

Beskućnik uhapšen zbog otmice devojčice

Nakon više od 24 sata od nestanka, E. Č., devetodišn­ja devojčica iz Sente, pronađena je u blizini železničke stanice u tom mestu u napuštenoj kući, u kojoj je provela noć sa beskućniko­m Atilom Totom (56). A SOCIJALNI RAD

- biljana vučković

Prema rečima devojčicin­og oca i prema saznanjima iz policije, E. Č. je kuću napustila u subotu ujutru sa beskućniko­m i poznanikom svog oca Atilom Totom, zvanim Čita. Njen otac Šandor prethodno ga je pustio da prespava u njihovom domu. U subotu oko 11 sati Tot je rekao Šandoru da ide u nabavku do prodavnice i da bi voleo da sa njim pođe i devojčica. Šandor je to dozvolio, međutim, kako mu se ćerka i poznanik nisu vraćali, Čordaš je u subotu uveče prijavio nestanak deteta.

Policija je juče u toku pre podneva, dok je trajala potraga, došla u kuću Čordašovih, na salaš na samom ulazu u Sentu, i nisu ga napuštali ni nakon pronalaska devojčice. Nakon višečasovn­e potrage, muškarac i devojčica pronađeni su u napuštenoj kući u blizini železničke stanice u Senti.

- Oni su proveli noć u napuštenoj kući koja se nalazi u blizini železničke stanice u Senti. Pregled devojčice, uključujuć­i i pregled genitalija, potvrdio je da nije zadobila povrede. Takođe, Tot se u policiji branio da devojčica nije htela da se vrati kući, a isto to je ponovilo i dete, koje je policajcim­a reklo da ju je Tot „čuvao“i da se nije osećala ugroženom - rekao je za “Blic” izvor iz istrage, koju, osim policije, vodi i Više tužilaštvo u Subotici.

Uprkos tome, Tot je ubrzo

Tota, koji je pod istragom zbog otmice, u Senti bije glas da je lopov - navodno je više puta bio osuđivan zbog krađa

nakon pronalaska priveden u policijsku stanicu gde mu je, nakon konsultaci­je sa tužiocem, određeno dvodnevno zadržavanj­e, nakon kog će biti priveden u kabinet tužioca. Kako je MUP saopštio, beskućnik je uhapšen zbog otmice devojčice.

Juče, međutim, nije bilo moguće saznati detalje okolnosti koje su dovele do ovog dramatično­g događaja. Reporteri “Blica” posetili su i železničku stanicu ali meštani naselja u blizini pruge ne znaju gde su i na koji način pronađeni devojčica i Tot. Senćanin koji se tu zatekao kaže da je video policiju da ide niz prugu ka jednoj od napuštenih kuća.

- Čita je bio u zatvoru.

To svi ovde znaju. Ne znam gde su nađeni, ali video sam policiju da ide uz prugu kaže ovaj stanovnik Sente. U mestu je poznato da je Tot višestruki povratnik za krivična dela krađe, ali nema informacij­a da je ranije ikada počinio slično krivično delo. Takođe, nije jasno zašto je otac dozvolio devojčici da sa njim napusti kuću. Inače, osim nje, Šandor ima još dece koju su sugrađani viđali da prose po Senti. Ostaje da se vidi šta će tačno istraga utvrditi, a i lokalni Centar za socijalni rad ispitivaće kakvo je stanje u porodici Čordaš (vidi okvir).

Zaprećena kazna za otmicu je od tri do čak 18 godina robije - u zavisnosti od okolnosti koje prate lišavanje slobode otete osobe.

 ??  ?? e. Č. pronađena je nakon višesatne potrage policije koja je Češljala sentu i okolinu. srećom, devojčica nije povređena i, kako su konstatova­li lekari, dobrog je zdravstven­og stanja
e. Č. pronađena je nakon višesatne potrage policije koja je Češljala sentu i okolinu. srećom, devojčica nije povređena i, kako su konstatova­li lekari, dobrog je zdravstven­og stanja
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia