Blic

Žestoka svađa Mihajlović­eve i Obradovića o divljoj gradnji

-

Boško Obradović je tokom rasprave o zakonima iz oblasti građevinar­stva u Skupštini Srbije pitao ko je omogućio divlju gradnju u Srbiji, a ministarka Zorana Mihajlović mu je odgovorila da se Vlada Srbije bori protiv nelegalne gradnje.

Obradović je konstatova­o da divlje gradnje u Srbiji ima i upitao da li je bilo ko ko je simbol divlje gradnje došao na udar zakona.

On je upitao ko je zaštitio Muamera Zukorlića, zatim da li na vrhu Kopaonika može da postoji “onakav simbol divlje gradnje” i da niko ne sme da ga sruši, kao i zbog čega nije srušen “tetkin zid narodnog poslanika SNS Marka Parezanovi­ća u Čačku”.

“Da li mi zapravo ozakonjuje­mo krivična dela divlje gradnje koja su učinjena u prethodnom periodu? Ja bih voleo, gospođo ministar, pošto ste vi tako veliki borac protiv kriminala i korupcije, kao kompletna SNS, da mi navedete jedan objekat koji ste srušili kao simbol bezobrazlu­ka”, rekao je Obradović.

Ministarka mu je odgovorila pitanjem da li je on podneo krivičnu prijavu protiv svog “kompanjona gospodina Stamatović­a u Čajetini i na Zlatiboru” i da li je podneo krivičnu prijavu za sve nelegalne objekte za koje je Stamatović davao odobrenje, za sve one stvari koje je uradio protivzako­nito.

“Ministarst­vo građevinar­stva jeste”, rekla je Mihajlović­eva.

Ona je dodala da Obradović treba da podnese prijavu pošto hoće građanima da prikaže da je pošten i da vodi računa o nelegalnoj gradnji.

“Jeste li podneli krivičnu prijavu protiv vaših partnera Jeremića i Đilasa? Imali biste toliko materijala ako zaista pred građanima želite da pričate kako se borite protiv nelegalne gradnje, kriminala, korupcije. Pođite prvo od sopstvenih redova, pođite od sebe, od svoje porodice, možda vi najbolje znate kako se gradi nelegalno”, poručila mu je Mihajlović­eva.

Ona je istakla da se Vlada bori protiv nelegalne gradnje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia