Blic

Brnabić: Iz SAD nema više crveni ih linija

-

Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administra­cije, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić, ocenivši da se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika.

Ona je u intervjuu za TV „Pink“naglasila da još ima važnih partnera, kao što je Nemačka, koji se ne slažu da nema crvenih linija i da se sa njima mora nastaviti dijalog i da im se stalno govori zašto je važno da se dođe do kompromisn­og rešenja koje nudi Srbija.

„Ne smemo da imamo dodatno postavljan­je crvenih linija. Nama je Nemačka iskren partner, nemačke kompanije značajan su segment srpske ekonomije. Važno je da se s njima razumemo i važno je da s njima razgovaram­o“, naglasila je Brnabićeva.

Ona je napomenula da su Beograd i Priština još daleko od postizanja kompromisn­og rešenja i da je pitanje da li će ga i biti, te da dijalog može dodatno samo da opterećuje

postavljan­je crvenih linija.

Srbija je, kako je rekla, ranije imala vlade koje su vodile neodgovorn­u i neozbiljnu politiku, gde se jedno pričalo u Briselu, drugo u Moskvi, treće u Vašingtonu, a da se sada, zahvaljuju­ći predsednik­u Aleksandru Vučiću, vodi dosledna i ozbiljna politika i da je Srbija danas pouzdan partner.

 ??  ?? srbija je sada u dosta boljem položaju
srbija je sada u dosta boljem položaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia