Blic

Usred bolnice sestra zapalila cigaretu

BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA ZBOG SNIMKA IZ KC KRAGUJEVAC

- A.M./ N.R.

Snimak na kome medicinska sestra puši cigaretu sedeći za bolničkim šalterom zapalio je društvene mreže, budući da autor snimka tvrdi da se sve ovo odigralo u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Snimak su nezadovolj­ni građani poslali portalu “Dnevna Gazeta”, a na njemu se jasno vidi kako medicinska sestra puši cigaretu na šalteru Centra za plastičnu hirurgiju tokom radnog vremena, dok su pacijenti čekali red za pregled, čime je prekršila Zakon o zabrani pušenja.

Da je on autentičan, “Blicu” je potvrdio direktor KC Kragujevac dr Predrag Sazdanović. Analizom snimka, utvrđeno je da je napravljen na odeljenju plastične hirurgije KC Kragujevac, i to pre četiri meseca.

On je još dodao da se utvrđuju sve okolnosti kako bi se pokrenuo disciplins­ki postupak protiv medicinske sestre.

- Svaki oblik kršenja zakona je povreda radne discipline i podrazumev­a sankcije. U prethodne tri godine po raznim osnovama sankcionis­ano je više od 10 radnika nakon disciplins­kog postupka. I u ovom slučaju, nakon utvrđivanj­a svih činjenica, biće preduzete mere, a one mogu da budu raznolike - od opomene, pa do novčanih kazni, odnosno umanjenja plate za 20 odsto - rekao je Sazdanović za “Blic”.

Kako “Blic” saznaje u KC u Kragujevcu, naknadno je utvrđeno da je medicinska sestra pušila takozvanu elektronsk­u cigaru.

- Ona jeste dozvoljena u zatvorenim prostorija­ma. Bez obzira na to, ta zdravstven­a radnica svakako će snositi posledice zato što je pušila u zdravstven­oj ustanovi, gde ne bi trebalo da se puši nijedna vrsta cigareta. Čak ni te dozvoljene - kaže izvor “Blica” iz te ustanove.

Kako on dodaje, zbog svih tih okolnosti biće utvrđena i kazna za nepoštovan­je radne discipline za tu medicinsku sestru.

 ??  ?? kadar snimka na kome se vidi da sestra za šalterom drži cigaretu
kadar snimka na kome se vidi da sestra za šalterom drži cigaretu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia