Blic

Vučić: Znam da ćete doneti još medalja

-

smo u tome. Ne igra se finale svakog dana, takmičenje je bilo teško samo po sebi, kako je odmicalo tako smo imale sve više snage da dođemo do samog kraja - rekla je Milena Rašić.

Nanizale su naše heroine sedam pobeda bez izgubljeno­g seta, a onda su usledila dva poraza od Japana i Holandije. Ipak, Milena smatra da je tu presudilo odsustvo motivisano­sti jer su već izborile plasman u sledeću rundu.

- Pre ta dva poraza smo bile svesne da smo prošle dalje i jednostavn­o nismo bile motivisane. Neke igračice su se i odmarale pred sledeće duele i nismo se toliko opteretile tim porazima. Znale smo da imamo snagu, da će nam se vratiti kad bude trebalo.

Tokom čitavog turnira su igračice imale odličnu komunikaci­ju sa selektorom Zoranom Terzićem, ali je jedan od najvažniji­h razgovora bio po gubitku trećeg seta u finalu, kada su Italijanke povele sa 2:1. Rašićeva je očekivala

da će se u finalu igrati pet setova, ali i da ne pamti razgovore na tajmautima tokom finala.

- Ne sećam se šta je kad bilo (smeh). Reprezenta­cija Italije je bila sjajna, pokazale su mnogo na prvenstvu. Imaju par sjajnih igračica koje nije lako zaustaviti. Bila je baš dobra utakmica, u par navrata sam rekla da očekujem da se odigra pet setova u finalu i na kraju sam bila u pravu. Samim tim je pobeda i slađa.

U prvi plan je istakla kolektiv i da su sve igračice odigrale fantastiča­n šampionat, ali da je kao kruna rada došla titula prvaka.

- Što se mene tiče, celu ekipu bih stavila u idealni tim jer smo odigrale na jednom veoma visokom nivou. To nije do nas da mi to komentariš­emo. Verovala sam da imamo sjajnu ekipu, sve devojke su bile sjajne. Za mesec dana je trebalo odigrati mnogo utakmica, bilo je malo dana za odmor, ali se na kraju sve isplatilo - reči su najbolje srednje blokerke na svetu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić upriličio je svečani prijem za žensku odbojkašku reprezenta­ciju Srbije povodom osvajanja titule prvaka sveta na šampionatu održanom u Japanu.

- Vaše pobede u Japanu su obradovale sve, celokupan narod. Kada ste pobedile, kada je počelo slavlje, ja sam se setio onog filma “Zlato za odvažne”. I to zato što ništa tačnije ne postoji, zlato je namenjeno onima koji nikada ne odustaju. Hvala vam za znoj i trud, pokazale ste kako ide do cilja. Država će brzo ispuniti obaveze, mi vas molimo da narod još mnogo puta obradujete. Nadam se da ćete doneti zlato i sa Olimpijski­h igara, pošto ste pokazale da znate da pobeđujete u Aziji. Ako ne bude zlato, mi ćemo uvek biti srećni zbog onoga što ste uradili - rekao je Vučić.

Selektor reprezenta­cije Zoran Terzić uručio je poseban poklon predsednik­u Srbije - zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva.

- U ovakvim prilikama je tradicija i red da se predsednik­u države podele pokloni, zbog onoga koliko nam pomaže. Ne dajemo sada samo poklon predsednik­u Vučiću... Vidimo da on sa nama proživljav­a svaki poen, to nama znači više od bilo kakvog novca. Poklon je specijalan jer ga dajemo prijatelju odbojke, a ja mu ovom prilikom poklanjam zlatnu medalju - poručio je Terzić.

Maja Ognjenović, kapiten reprezenta­cija Srbije, istakla je:

- Put nije bio lak, ali smo izuzetno ponosne kada osvajamo medalje za državu i narod. Hvala puno državi na podršci, osetile smo je na takmičenju - dodala je Maja Ognjenović.

NA SP JE BILO MALO VREMENA ZA ODMOR, ALI NA KRAJU NAM SE SVE ISPLATILO, ISKRENA JE MILENA RAŠIĆ

 ??  ?? kapiten maja ognjenović i predsednik aleksandar vučić
kapiten maja ognjenović i predsednik aleksandar vučić
 ??  ?? srdačan pozdrav: božidar maljković i selektor zoran terzić
srdačan pozdrav: božidar maljković i selektor zoran terzić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia