Blic

Batin “parni valjak” nije mašina za titulu

FUDBALERI PARTIZANA NIKAKO DA UHVATE POBEDNIČKI RITAM

- V. Ivanović

Trener Zoran Mirković je probudio ekipu, ali to je dovoljno samo da se bude devet bodova iza vodeće Crvene zvezde.

Taman kada čovek pomisli da je “parni valjak” ubacio u stepen više i krenuo da melje, a on izbaci u ler. Tako je bilo i na gostovanju Spartaku (0:0), kada je vicešampio­n Srbije čak i spasavao živu glavu. Da ne beše Vladimira Stojkovića, crno bi se pisalo u Kuli crno-belima.

Šta se to događa sa Partizanom? Laik bi rekao, čudna neka ekipa. Međutim, da se ne lažemo, osvajač nacionalno­g kupa možda ima slabiji tim od najljućeg rivala, ali svakako kudikamo jači od ostatka Superlige. Izgleda da je u pitanju neki manjak krvi, želje.

Ruku na srce, otkako je kormilo preuzeo Zoran Miorković od Miroslava Đukića, tim iz Humske nema poraz u domaćim takmičenji­ma. Pa, ipak, bode oči što nikako da se stablizuje i uhvati dobar priključak za Crvenom zvezdom, koja sada ima devet bodova više na tabeli. A sve je delovalo ubedljivij­e posle 23. septembra i 158. večitog derbija (1:1), kada je “parni valjak” bio bolji i zaslužio da pobedi.

Ali.. Od tada, crno-beli su eliminisal­i Kolubaru u Kupu, pa odigrali novi remi, sa Radničkim u Nišu (2:2). Potom je stigla pobeda protiv Voždovca (4:0) i opet nerešeno - sa Spartakom

u rezultatsk­oj nuli i nuli od igre.

Vidi se da Bata Mirković pokušava na sve načine da razmrda ekipu. Njegova izjava posle meča sa Subotičani­ma najverodos­tojnije

ocrtava situaciju u timu - “minuti prolaze, ništa ne radimo”. Shodno tome, Spartak je napravio nekoliko odličnih šansi. Prvo penal, koji je odbranio Stojković, a onda i zicer u finišu, kada se ponovo istakao iskusni golman. Realizacij­a, očigledno, nije na nivou, ali sada je i odbrana počela da zabrinjava. Svestan toga je i štoper Partizana Mark Valijente.

- Tim mora od prvog minuta da pokaže želju za pobedom. Pričali smo u posle prvog poluvremen­a da tako ne može da se igra, jer nam je rival pokupio sve „druge lopte“i stvarao šanse. Nismo bili agresivni - poručio je Valijente.

Posle svega, jasno je da Mirković (opet) mora da zasuče rukave. Prednost crveno-belih se povećala, a u naredna tri kola ni raspored ne miluje Partizan.

Dočekuje se odlični Napredak, pa se gostuje Čukaričkom, pa u Humsku stiže tradiciona­lno nezgodna Vojvodina. Lampica se upalila...

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia