Blic

Janković potpisao za Partizan pred Asvel

- V. Tegeltija

Košarkaši Partizana su posle sjajnog starta vezali tri poraza (Mornar, Valensija i Krka), tako da će večerašnji (19 sati) meč sa Asvelom pokazati da li je ekipa u krizi ili se radi samo o prolaznom padu.

Dobra vest pred 4. kolo Evrokupa je da trener Nenad Čanak može da računa na bivšeg košarkaša Crvene zvezde Stefana Jankovića. On je član crno-belih postao kao pozajmljen­i igrač Fuenlabrad­e i nosiće dres kluba iz Humske do kraja sezone.

Na treneru Čanku je da odluči da li će biti u timu već za Asvel, ali je sigurno da će Janković igrati protiv Zadra (petak) u ABA ligi.

Slavni klub iz Vilerbana (predgrađe Liona), koji je 18 puta bio prvak Francuske, u Evrokupu ima skor od dve pobede i jednog poraza, a u Partizanu veruju da će uz pomoć pune dvorane “Aleksandar Nikolić” uspeti da naprave novi podvig.

- Današnja utakmica je veoma važna za obe ekipe jer može puno toga da donese po pitanju plasmana u narednu fazu Evrokupa. Asvel je tim koji se zbog spleta okolnosti našao u šestom šeširu, inače spada među kvalitetni­je ekipe u ovom takmičenju. Fizički su jaki, imaju puno iskusnih igrača koji u datom momentu mogu da na terenu naprave razliku. Što se nas tiče, dobar rezultat bi nam višestruko značio i daćemo sve od sebe da kroz 40 minuta košarke do njega i dođemo - izjavio je trener Partizana Nenad Čanak. Slično razmišlja i kapiten Novica Veličković, koji veruje u pobedu.

- Svesni smo kvaliteta protivnika i toga šta je potrebno da uradimo ukoliko mislimo da ih savladamo. Verujem da smo u stanju da ponovimo neke od dobrih igara iz ove sezone i da pred našim navijačima zabeležimo pobedu - istakao je Veličković.

Asvel u prva tri kola nije bio ubedljiv u napadu, ali je zato rivale zadržao na prosečno 69,3 poena. Od nama poznatih igrača dres Asvela nose bivši bek Zvezde Demarkus Nelson i centar Miro Bilan, koji je dugo bio nosilac igre Cedevite.

TRENER ČANAK ĆE ODLUČITI DA LI ĆE JANKOVIĆ DEBITOVATI VEČERAS ILI U PETAK PROTIV ZADRA

 ??  ?? stefan janković Će za partizan igrati kao pozajmljen košarkaš fuenlabrad­e
stefan janković Će za partizan igrati kao pozajmljen košarkaš fuenlabrad­e

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia