Blic

Skitnica koji j bio u zatvoru

Atila Tot (56), zvani Čita, beskućnik koji je oteo devetogodi­šnju devojčicu E. Č., višestruki je povratnik u izvršenju imovinskih krađa, ali i silovanja.

- Biljana Vučković

Tot je za silovanje okrivljen pre pet godina i dobio je kaznu od četiri godine zatvora, potvrđuju nam Senćani.

Opsežna potraga za E. Č. trajala je nešto više od 24 sata i svi koji su učestvoval­i u njoj bili su sa razlogom zabrinuti pošto su znali za Totovu kriminalnu prošlost.

- Dobro je i sva sreća da se sve ovako završilo, jer je dete bilo sa čovekom koji je silovatelj i za to krivično delo je i služio već kaznu zatvora. Devojčica je dobro, urađeni su pregledi i nije ni u kom pogledu povređena. Nikome nije jasno kako je otac dozvolio tom čoveku da mu odvede dete koje inače i ne živi sa njim - rečeno je “Blicu”.

Naime, kako saznajemo, devojčica koja je nestala ne živi ni sa ocem niti sa braćom. Nju i njena dva brata majka je napustila i ona živi u okolini Bečeja, sa ocem Šandorom se samo viđaju pošto žive u hraniteljs­kim porodicama. E. Č. je sa jednim bratom od ranije smeštena u jednu hraniteljs­ku porodicu, a drugi njen brat živi kod drugih hranitelja.

Pre dva dana, kada je Atila Tot uhapšen u jednoj od napuštenih kuća u blizini senćanske železničke stanice, gde se sklonio sa maloletnim detetom poznanika koji ga je prethodno primio u kuću da prespava, deca su bila na viđenju sa ocem. Atila Tot je došao na salaš na kome živi Šandor Čordaš, a njegova dva sina i ćerka trebala su sa ocem u istoj kući da provedu vikend. Tot je prespavao kod njih na fotelji, a sutradan je rekao Čordašu da će sa devojčicom otići do prodavnice u nabavku hrane. To je bilo oko 11 časova i domaćin je pristao da mu poveri ćerku, uz obećanje da se vrate do 14 časova. Pošto se beskućnik i dete nisu vratili do uveče, Šandor Čordaš je prijavio nestanak ćerke E. Č. Odlukom da poveri dete Totu ugrozio je ćerkin život.

- Više puta sam mu pomagao i ne vidim nijedan razlog zašto bi hteo da naudi mom detetu - rekao je otac Šandor Čordaš.

Pre nego što su devojčica i beskućnik pronađeni u nedelju popodne u napuštenoj kući kod stanice, salašu nije bilo moguće prići. Policija je došla kod oca i nikome osim predstavni­cima Centra za socijalni rad nije bio dozvoljen prilaz.

Otac pustio ćerku da sa beskućniko­m ode u prodavnicu po hranu

 ??  ?? policija našla devetogodi­šnju e. č. nakon jednog dana potrage devojčica nađena živa i nepovređen­a
policija našla devetogodi­šnju e. č. nakon jednog dana potrage devojčica nađena živa i nepovređen­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia