Blic

Hici u noge i lažne čitulje u ratu za jug

PLAMTE KRIMINALNI OBRAČUNI MEĐU NAVIJAČIMA CRNO-BELIH, MOTIV - PREVLAST U PODZEMLJU

-

ekipa “blica” Ranjavanje Milana Lujanskog Cipija (21), pripadnika navijačke grupe “Vandal bojs” bliske Milošu Radisavlje­viću Kimiju, pokazuje da je sukob među zaraćenim frakcijama navijača Partizana aktuelniji nego ikad.

Lujanski je, kako je “Blic” pisao, upucan u nogu u ponedeljak oko 22 sata u Bloku 62 na Novom Beogradu ispred jedne igraonice. Na njega je pucao maskirani napadač koji je, nakon što je ispalio jedan metak, pobegao sa lica mesta. Cipija je ciljao u noge, hitac ga je pogodio u butinu. Ranjenog navijača zatekao je mladić koji mu je zaustavio krvarenje i pozvao Hitnu pomoć.

Na lice mesta došla je policija i obavljen je uviđaj: sa okolnih lokala preuzeti su snimci video nadzora, a kako saznajemo, saslušani su i prolaznici.

DVA PRAVCA ISTRAGE Ranjavanje Lujanskog, jednog od učesnika krvave tuče Partizanov­ih navijača na 156. derbiju u decembru 2017. godine, pokrenulo je istragu u više pravaca.

- Postoje dve verzije zbog čega je Lujanski upucan. Prva je ta da je dilovao drogu u parku u bloku na terenu suparničke grupe. Tome u prilog govori i činjenica da je kod njega nađena i veća količina novca za koji se sumnja da potiče upravo od dilovanja. I operativna saznanja pokazuju da je uključen u trgovinu narkoticim­a - kaže naš izvor iz istrage.

Druga verzija naslanja se na prvu i pretpostav­lja da je Lujanski žrtva sukoba između frakcija navijača Partizana, koji je javno kulminirao na derbiju nakon čega nije prestajao. Ispituje se da li je mladić naleteo na nekoga iz suparničke frakcije i dobio metak u nogu kao upozorenje. U prilog toj tezi govori i činjenica da Lujanski nije sarađivao sa policijom: nije hteo da otkrije sa kim je u sukobu ni da li je prepoznao napadača.

ČITULJA

Pokazatelj sukoba navijača Partizana je i nedavno objavljena čitulja poginulom huliganu iz Splita Anti Firiću (27), koji je kao i Lujanski postao poznat nakon nereda na derbiju. Dva dana nakon misteriozn­e pogibije Firića na autoputu, u beogradski­m novinama se pojavila čitulja. Prema potpisima, dali su je vođa navijača “Alkatraza” Miloš Radisavlje­vić Kimi, kao i Filip Korać, koji važi za bliskog saradnika Luke Bojovića i navodnog finansijer­a nereda na južnoj tribini, kao i još dvojica „grobara“. Međutim, u navijačkim krugovima kruži priča da

Dokle će trajati sukobi „Janjičara“i opozicioni­h grupa nije moguće pretpostav­iti: obično traju do istrebljen­ja slabije frakcije

je u pitanju lažna čitulja, tačnije da je Kimi i Korać nisu objavili, već da je u pitanju nova provokacij­a suparničke frakcije - navijača “Janjičara”.

KRVAVI DERBI

Inače, fotografij­e Lujanskog nakon nereda u Humskoj osvanule su u svim medijima. Bez majice i okrvavljen držao je ruke iznad glave. U tuči na tribini zadobio je lakše telesne povrede, tačnije povredu desne jagodične kosti i kontuziju glave. Krvavi decembarsk­i derbi bio je najveća bruka srpskog fudbala i pokazatelj dubine kriminalno-navijačkih sukoba u Beogradu. Kimijeva ekipa tada je navodno pozvala Splićane u pomoć kako bi preuzeli južnu tribinu.

Od tada se rat ne smiruje, a sada se preselio na ulice Beograda.

 ??  ?? lujanski je ranjen u obračunu za prevlast na tržištu narkotika, a firić (levo) bio je huligan koji je u ratu za jug pružio pomoć opoziciono­m bloku navijačkih grupa PUCNJI U NOGE ZNAČE UPOZORENJE U SVETU KRIMINALA, KAO I NAVIJAČKA PROZIVANJA
lujanski je ranjen u obračunu za prevlast na tržištu narkotika, a firić (levo) bio je huligan koji je u ratu za jug pružio pomoć opoziciono­m bloku navijačkih grupa PUCNJI U NOGE ZNAČE UPOZORENJE U SVETU KRIMINALA, KAO I NAVIJAČKA PROZIVANJA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia