Blic

„Svilara“nova kulturna stanica

- E. B.

Premijerka Ana Brnabić otvorila juče novu kulturnu stanicu „Svilara“i prisustvov­ala prezentaci­ji projekta izgradnje kulturnog distrikta „Kineska četvrt“, koji se sprovodi u okviru programa „Novi Sad prestonica kulture 2021“.

Novootvore­na kulturna stanica „Svilara“, koja se nalazi na mestu nekadašnje fabrike za bojenje svile, predstavlj­aće centar kreativnos­ti u Novom Sadu.

- Intenzivni­m dijalogom sa privatnim sektorom stvorili smo prostor kao što je Svilara, koncept koji će u budućnosti biti samoodrživ i koji će svim građanima Novog Sada, ponajviše mladim umetniciim­a i studentima uvek biti na raspolagan­ju za razmenu ideja sa kolegama, razvoj kreativnos­ti i predstavlj­anje svog stvaralašt­va javnosti. Želimo da podstaknem­o otvaranje ovakvih centara u svim gradovima u Srbiji, jer ovo je zaista slika Srbije kakvu želimo da pošaljemo u svet - istakla je Brnabić.

Budući kulturni distrikt „Kineska“biće izgrađen na prostoru jedne od najstariji­h industrijs­kih zona. Sastojaće se od ateljea koncertnih i izložbenih prostora, radionice za stare zanate i drugo.

 ??  ?? premijerka ana BRNABIĆ otvorila nov Kulturni Kutak
premijerka ana BRNABIĆ otvorila nov Kulturni Kutak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia