Blic

Neka se ponovi Napoli

BRANKO JOVIČIĆ KAŽE DA NEMA RAZLOGA ZA STRAH U ENGLESKOJ Niko ne može da nam zabrani da igramo - uglas poručuju crvenobeli koje očekuje veliko iskušenje u trećem kolu

- A. Pijevac ALEKSANDAR

U prvom kolu smo pokazali da je timska igra ispred svakog individual­ca - samouveren je Zvezdin reprezenta­tivac.

Trenera Vladana Milojevića su pred meč brinule povrede četvorice startera. Marko Marin je izgubio bitku i nećemo ga gledati na “Enfildu”, dok su Filip Stojković, Branko Jovičić i kaptiten Vujadin Savić uspeli da se oporave za jedan od najvećih mečeva Crvene zvezde u bogatoj istoriji. Pitanje je, međutim, koliko sva trojica mogu da izdrže u snažnom tempu.

- Naša je obaveza da se predstavim­o u što boljem svetlu. Gledaće nas cela Evropa i dužni smo da odigramo kako dolikuje Zvezdi. Dobri rezultati donose i dobru atmosferu u svlačionic­i, a to nas je krasilo i prošle sezone. Imamo puno dobrih momaka, ali ipak pobeđuje naš timski duh - smatra Branko Jovičić.

Zvezdin reprezenta­tivac kaže da ne postoji velika razlika između PSŽ-A i Liverpula.

- Nije neka posebna priprema jer smo u poslednje vreme odigrali dosta velikih utakmica. Gledali smo snimke i svima je jasno šta nas očekuje u Liverpulu. Mislim da nema velike razlike između PSŽ i našeg večerašnje­g rivala. Oba tima treniraju nemački stručnjaci, koji igraju dosta visoko. Praktično su stalno na polovini protivnika. Takođe, Liverpul ima dosta dobrih individual­aca, ali ako mi budemo igrali timski, kao prethodne godine sa Arsenalom, mislim da nam se neće ponoviti Pariz. Engleski klub je pre 11 godina pobedio Fenerbahče sa 8:0 na “Enfildu”, dok je prošle u Mariboru slavio sa 7:0.

- Ne znam šta je to posebno potrebno da bi nas motivisalo. Svi mi ovde smo od prvog dana na treningu sanjali da igramo u Ligi šampiona. Sada imamo čast da predstavlj­amo Crvenu zvezdu Zvezdin reprezenta­tivac Branko jovičić na velikoj sceni i to nam je dovoljno. O rezultatu ne bih da pričam, jer je najvažnije da odigramo dobro. Mi svaki meč igramo na pobedu i sigurno je da možemo bar da se nadamo povoljnom ishodu. Današnji fudbal je takav da svako svakog može da pobedi. Protiv Napolija smo pokazali da je snažan kolektiv ispred svakog individual­ca. Nadigrali smo Italijane, koji za 90 minuta nisu stvorili nijednu opasnu šansu, osim u drugom poluvremen­u kada je Rodić intervenis­ao na gol-liniji. Sa druge strane, u Parizu nam je nedostajal­a ta timska igra, i to se videlo.

Međutim, Liverpul na poslednjih pet mečeva u svim takmičenji­ma nije postigao više od gola po utakmici.

- Nismo mnogo pratili rezultate Liverpula. Sigurno je da nas raduje, kao što nas raduje da postižemo sve više golova. Izuzetno nam je bilo teško da se posle 6:1 iz Pariza vratimo u život, ali smo uspeli. Ponovo imamo veru i očekujem nezavorava­n ambijent u Liverpulu, kao što je to bilo protiv Pari Sen Žermena - poručio je Jovičić. Hajdemo da pokušamo da igramo fudbal sa Liverpulom, koliko je to moguće. Ukratko, ovo je rečenica koja na najbolji način opisuje odnos snaga uoči večerašnje­g (21 sat) meča 3. kola Lige šampiona na “Enfildu”. S jedne strane je Liverpul predvođen napadačkom trojkom od koje se podiže kosa na glavi i najboljim odbranama Evrope. Salah, Mane, Firmino, Staridž... nema potrebe da nabrajamo više. U drugom uglu je Crvena zve-

LIVERPUL NA POSLEDNJIH PET MEČEVA U SVIM TAKMIČENJI­MA NIJE POSTIGAO VIŠE OD GOLA PO MEČU

 ??  ?? El Fardu BEN se ne plaši atmosfere na „Enfildu“
El Fardu BEN se ne plaši atmosfere na „Enfildu“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia