Blic

Migranti se tukli sa policijom

HAOS NA BOSANSKO-HRVATSKOJ GRANICI, BAČEN SUZAVAC

-

Hrvatski policajci su bacili suzavac na migrante koji su ih gađali kamenjem, granama i drugim predmetima na graničnom prelazu Maljevac.

Iako su migranti pokušali da se probiju prema granici i preko obližnje livade, situacija nije izmakla kontroli zahvaljuju­ći brzoj intervenci­ji i prisebnost­i policajaca, navode bosanski mediji.

Pripadnici MUP-A Hrvatske su na delu mosta, nedaleko od graničnog prelaza koji pripada teritoriji Hrvatske, podigli ogradu kako bi sprečili eventualne nasilne pokušaje ulaska u tu zemlju. Migranti su u jednom trenutku seli na put i tako blokirali odvijanje saobraćaja preko graničnog prelaza. Zatim je došlo i do probijanja policijske barikade i do manje tuče.

Pojedini migranti su gađali policiju granama i kamenjem. Kako se saznaje iz lokalnih medija, hrvatski helikopter­i nadletali su granični prelaz.

Oko 250 migranata ne odustaje od pokušaja da nelegalno uđe na područje EU, ali je situacija, prema rečima službenika Granične policije BIH i MUP-A Unsko-sanskog kantona, pod kontrolom.

 ??  ?? migranti pokušavaju Da uđu u hrvatsku
migranti pokušavaju Da uđu u hrvatsku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia