Blic

Beba (1) upala u kantu sa farbom za krečenje

LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DETETA

- LJ. S. - M. J.

Devojčica od četrnaest meseci umalo se nije ugušila u polupunoj kanti sa farbom za krečenje, 20. oktobra na Novom Beogradu, u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, saznaje „Blic“.

Dete je trenutno u veoma teškom stanju i priključen­o je na aparatima na Institutu za majku i dete, na Odeljenju intenzivne nege.

Prema nezvanični­m informacij­ama, roditelji su pre nekoliko dana krečili stan i otvorenu kantu sa farbom ostavili u kuhinji kako bi kasnije nastavili sa radovima. Devojčica je otpuzala do kuhinje, došla do kante sa farbom za krečenje, popela se na nju i celim telom prevrnula se na glavu u nju. U tom trenutku u kući se nalazila devojčicin­a majka Samanta, koja je sa još dve ćerke gledala televizor.

Kada je videla da joj deteta nema, Samanta je krenula da je traži po kući. Ugledavši nepomično telo deteta koje se nalazi u polupunoj kanti sa farbom, brzo je izvadila devojčicu iz kante i počela da joj daje veštačko disanje. Brzom intervenci­jom majke devojčica je transporto­vana u bolnicu gde su je lekari reanimiral­i.

Ekipu “Blica“je na ulaznim vratima sačekala Samantina majka, koja ovih dana čuva dve devojčice dok njihova majka i otac Danijel svakodnevn­o odlaze u Institut za majku i dete.

- Došla sam da čuvam unuke dok se njihovi mama i tata ne vrate iz bolnice. Svaki dan su na Institutu za majku i dete od 12 do 13 sati, a uveče od pola osam do osam. Ne znam kako se ovo dogodilo, nisam bila tu. Samo znam da je telo moje unuke živo, a da mozak ne funkcioniš­e jer nema dovoljno kiseonika. Od subote, kad su je doneli u bolnicu, stanje joj je nepromenje­no - priča Samantina majka.

Kako “Blic” saznaje, beba koja je upala u kantu u kojoj se nalazilo 25 litara boje za krečenje zidova trenutno je smeštena na Institutu za majku i dete, na Odeljenju intenzivne nege i u teškom je stanju.

- Priključen­a je na aparate i non-stop joj se prate životni parametri - disanje, rad srca, krvni pritisak i drugi. U ovom času potpuno je nezahvalno davati bilo kakve prognoze stanja tog pacijenta - navodi izvor “Blica” iz Instituta za majku i dete.

 ??  ?? u šoku: baka devojčice u teškom stanju
u šoku: baka devojčice u teškom stanju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia