Blic

Karađorđe sanja ulazak u Prvu ligu

TOPOLSKI ODBOJKAŠI PODSETILI NA SLAVNE DANE Dve utakmice i šest bodova. Topolski odbojkaši su u prva dva kola Druge lige centar prvo savladali u gostima Rudar iz Kostolca (3:1), a potom istim rezultatom slavili protiv beogradsko­g Asa.

- Nikola nikolić

Karađorđe, zajedno sa beogradski­m Blokautom, posle dva nepotpuna kola drži vrh tabele i sa optimizmom iščekuje naredne utakmice. Trener i igrač Nenad Manojlović zadovoljan je energijom i formom ekipe.

- Ove godine liga je izjednačen­ija nego ranijih sezona i mislim da će se za prvo mesto i plej-of za Prvu B ligu boriti Laki star, Blokaut, aranđelova­čka Šumadija i mi. Ekipa je dobro startovala, teško gostovanje u Kostolcu uspešno smo prebrodili a istakao se Danilo Čolić sa 27 poena. Na sledećoj utakmici protiv Asa briljirao je Srđan Milosavlje­vić, popularni Lučanac. Snaga ekipe je što svaki put neko drugi može da iskoči u prvi plan, a osim pomenutog dvojca, najviše očekujem od našeg tehničara Uroša Uroševića, para srednjih blokera Nemanje Nikolića i Raše Jovanović, te iskusnog Dejana Ilića čije je prisustvo neprocenji­vo za mlađe. Uslovi u kojima radimo, atmosfera u ekipi i zadovoljna publika bude mi nadu

TANDEM KARAĐORĐEV­IH SREDNJIH BLOKERA NIKOLIĆ-JOVANOVIĆ JE VEROVATNO NAJBOLJI U LIGI

da ove godine možemo da se borimo za Prvu B ligu gde je topolskoj odbojci i mesto kaže trener Manojlović. U poslednjih godinu i po dana nova uprava uspela je da stabilizuj­e klub i pokrene mlađe kategorije, što smatraju najvažniji­m zadatkom.

- Nedavni uspesi naše muške i ženske odbojkaške reprezenta­cije, kojima ovom prilikom u ime našeg kluba čestitam, vratili su odbojku na sportsku mapu. Nadam se samo ne na kratko, jer jedan od naših najtrofejn­ijih sportova teško preživljav­a. To najbolje znaju klubovi iz unutrašnjo­sti koji se bore za egzistenci­ju, a uprkos odličnom radu Odbojkaško­g saveza, mislim da nam kao sportu treba još pomoći lokalnih samouprava. Jer, većina igrača reprezenta­cije potekla je u nekom malom klubu ističe predsednik kluba Milan Nikolić.

Član uprave Ivan Manojlović prezadovol­jan je povratkom publike na tribine.

- Topola je bila poznata po „kutiji šibica“, našoj maloj odbojkaško­j sali koja je godinama bila puna i plašila protivnike. Posle par teških godina za klub, prošle i ove sezone tribine su sve punije, sve više dece u Topoli trenira odbojku i plasman u Prvu B ligu bio bi kruna rada igrača i svih ljudi u klubu - ističe Manojlović.

 ??  ?? tehničar urošević je jedan od oslonaca tima
tehničar urošević je jedan od oslonaca tima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia