Blic

Čanak: Nismo dorasli ni Asvelu ni Valensiji

CRNO-BELI IZGUBILI OD ASVELA U ČETVRTOM KOLU EVROKUPA

- V. Tegeltija

Poraz od Francuza, u debiju Stefana Jankovića, bio je četvrti vezani neuspeh „parnog valjka“u svim takmičenji­ma. „Previše smo mekano odigrali. Psihologij­a u ovom momentu nije na našoj strani - poručio je trener crno-belih Nenad čanak.

Košarkaši Asvela pobedili su Partizan sa 89:78 u četvrtom kolu Evrokupa, što je ujedno i četvrti vezani poraz izabranika Nenada Čanka u svim takmičenji­ma.

- Previše smo mekano odigrali. Svakako psihologij­a u ovom momentu nije na našoj strani. Kada budemo igrali čvršće u odbrani, prekinuće se crna serija. Mlada smo ekipa, kada imaš problem u masi, kilaži, ne možeš da budeš konkurenta­n, govorim za mečeve protiv Valensije i Asvela. Cilj je da prođemo grupu, i dalje smo konkurentn­i - istakao je Nenad Čanak, trener Partizana.

„Parni valjak“je na parket izašao bez Radeta Zagorca, koji je zbog povrede zadnje lože propustio i ovaj susret. Bivši igrač Crvene zvezde Stefan Janković debitovao je sa 11 poena i pokazao da će biti veliko pojačanje crno-belih.

- Retko kad pohvalim protivničk­e ekipe, ali Asvel stvarno ima taj kvalitet.

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“, Gledalaca: 6.050. Kortez, Klemes Fric i Ersan Kartal.

Sudije:

Karlos Odigrali su odbranu i napad sjajno. Mi smo mogli bolje, ali kapa dole, mora da se prizna da su bili bolji - poručio je Janković.

Sve ljubitelje košarke je zanimalo za koga Janković navija.

- Zvezdaš ili partizanov­ac? Ja sam, ljudi, Srbin. Tu možete da stavite tačku. Ne bavim se navijačkim stranama. Znam da bi bilo super da dođem i izjavim da sam najveći „grobar“. Nikada nisam izjavio ni da sam zvezdaš. Kada kažem da sam se vratio kući, mislim na Srbiju. mažić je još jednom vodio meč bez greške

 ??  ?? ostavio odličan utisak na debiju: stefan janković
ostavio odličan utisak na debiju: stefan janković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia