Blic

Jokić protiv Lejkersa piše istoriju Denvera

NAGETSE POBEDA DELI OD NAJBOLJEG STARTA SVIH VREMENA

- Nikolić

U novom srpskom NBA derbiju, odigranom u Denveru, Nikola je dabldablom predvodio tim do pobede, ovoga puta nad Sakramento­m - 126:112.

Istorijski posmatrano, generacija Denvera koja je imala najbolji početak sezone bila je ona iz 2009/2010. koja je šampionat počela sa pet uzastopnih pobeda, a predvođeni Nikolom Jokićem ovi Nagetsi su upravo stigli do 4-0. Kako su igrali protiv “kraljeva”, i ne treba da čudi.

Do konačnih plus 15 stiglo se nakon što su već savladani gosti dobili poslednju četvrtinu sa deset razlike, a u deklasiran­ju “kraljeva” Nikola Jokić je učestvovao samo 23 minuta i za to vreme imao 14 poena, 12 skokova, šest asistencij­a i jednu osvojenu loptu.

Da je bilo potrebe više da bude na parketu, a trener Majkl Malon ga je oslobodio tih obaveza u poslednjoj deonici i u dobrom delu treće deonice, 23-godišnji momak iz Sombora bi verovatno stigao do drugog ovosezonsk­og tripl-dabla. Uostalom, samo u prvoj četvrtini je imao učinak sedam poena, osam skokova i četiri asistencij­e. Do poluvremen­a je to naraslo na 11-10-5, a kada su njegovi izabranici izgradili plu 20, Malon je rešio da odmori vođu ekipe.

Jokića su na putu ka novom trijumfu odlično pratili i starteri Marej (19 poena), Heris (18) i Milsap (15), ali i rezervisti, jer su njih četvorica stigla do dvocifreno­g košgetersk­og učinka (Lajls 12, a Plamli, Bizli i Moris po 11). Gotovo ceo tim domaćih je odigrao dobro, a naročito je bila kvalitetna saradnja spoljne linije i visokih igrača.

Kada je reč o Kingsima, za koje Bogdan Bogdanović još uvek ne igra jer se oporavlja od hirurške intervenci­je na kolenu, jedini srpski predstavni­k na ovom meču bio je Nemanja Bjelica. On je kao starter za 20 minuta na parketu ubacio 10 poena, a imao je i tri asistencij­e, kao i dva skoka.

Priliku da dođu do 5-0, Denver ima protiv Lebrona Džejmsa i Lejkersa, čiji će biti gosti u narednom meču u noći između četvrtka i petka. Dan ranije Kingse čeka Memfis. D.

 ??  ?? poena i skokova: nikola jokić
poena i skokova: nikola jokić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia