Blic

Potvrđena optužnica protiv američke “foke” Danijela Korbeta

- B. B.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice “Foke” Danijela Dejvida Korbeta i još trojice srpskih državljana kojom se terete za nedozvolje­no nošenje oružja.

Korbet se od hapšenja 31. januara nalazi u pritvoru koji mu je produžen 4. oktobra do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, a 17. oktobra Apelacioni sud je potvrdio ovo rešenje odbivši žalbe njegovih branilaca.

Portparol suda Bojana Stanković preciziral­a je da je krivično vanpretres­no veće suda juče donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv Danijela Dejvida Korbeta i još trojice okrivljeni­h.

Optužnicom se terete za krivična dela nedozvolje­na proizvodnj­a, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija, a jedan okrivljeni i za krivično delo neovlašćen­o držanje opojnih droga.

Protiv tog rešenja optuženi i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelaciono­m sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Viši sud u Beogradu u julu je bio vratio tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Korbeta i trojice srpskih državljana. Nova optužnica je podneta sudu 21. septembra, zajedno sa dopunskim veštačenje­m pištolja koji je pronađen kod Amerikanca, a s kojeg je izbrisan registarsk­i broj.

 ??  ?? optužen: danijel dejvid korbet
optužen: danijel dejvid korbet

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia