Blic

Stavio fantomku, pa iz sačmare ranio policajce

- Jelena Marković

Mirno mesto Ravna Reka između Ćuprije i Despotovca, na oko 40 km od Jagodine, postalo je centar pažnje javnosti kada je u sredu po podne, oko 16 sati, još uvek nepoznata osoba pucala na dvojicu policajaca - inspektora Bobana Miladinovi­ća i pozornika Ljubišu Petrovića.

Meštani Ravne Reke pretpostav­ljaju o kom komšiji se radi i ko je pucao na policiju, ali nerado govore o njemu.

- Znamo ko je on, bar se tako priča po selu da se radi o M. S. koji je star 62 godine. On je specifičan čovek, malo na svoju ruku, a odranije je poznat po krađama. Krao je alat i sekire, testere, ali sada je uradio nešto mnogo veće i strašno je što je pucao na policiju - kaže meštanin ispred prodavnice u Ravnoj Reci.

Prema nezvanični­m informacij­ama, on je ukrao traktor komšiji i odvezao ga u kuću van sela, u šumi.

- Mi smo čuli da su ga pronašli tako što je snimljen. Zapravo ljudi koji ovde prate i prijavljuj­u lovokradic­e i bore se protiv toga, postavili su kamere u jednom delu sela. On je snimljen kako krade traktor i po tom snimku su ga našli. Vlasnik traktora prijavio je slučaj policiji i kada je policija izašla na teren, zatekli su tog čoveka kako rastura menjač i kompletno vozilo - kaže Živomir Todorović.

Meštani još dodaju da je osoba koja je pucala na policajce nosila fantomku u trenutku napada na policiju.

- Da li je on kada je video policajce ušao u kuću i stavio kapu na glavu ili ne, to mi ne znamo, ali tako smo čuli. U svakom slučaju,

kada su ga dva policajca pozvala, on je uleteo u kuću i uzeo lovačku pušku, odnosno sačmaru. A onda je pucao na jednog i pogodio u glavu, a drugog u ruku. Municija u sačmari se rasprsne i taj policijaca je imao sreće jer je sigurno bila veća daljine sa kojih je pucao. Da je bio blizu, sigurno bi ga ubio - kaže

drugi meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

U Ravnoj reci juče muk i neverica da je neko od njihovih komšija bio spreman da puca na policiju.

U toku dana urađen je uviđaj i veštačenje ukradenog traktora. Ceo dan je ovo selo nadomak Senjskog rudnika bilo pod opsadom policije.

 ??  ?? Policajci dobili informacij­u da Je ukraden traktor u selu ravna reka
Policajci dobili informacij­u da Je ukraden traktor u selu ravna reka
 ??  ?? ljubiša Petrović upucan u ruku
ljubiša Petrović upucan u ruku
 ??  ?? Boban Miladinovi­ć ranjen u glavu
Boban Miladinovi­ć ranjen u glavu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia