Blic

Nožem izbo suprugu, nađena u lokvi krvi

ZLOČIN U NOVOM SADU

- Z. Č.

Dragica Petkov (62) pronađena je mrtva u ponedeljak uveče u porodičnoj kući u Ulici Branka Radičevića broj 13 u novosadsko­m naselju Salajka i nju je, prema informacij­ama do kojih je došao “Blic”, najverovat­nije ubio njen suprug Jovica Petkov (47) sa više uboda nožem.

Kako nezvanično saznaje “Blic”, Jovica je odmah po počinjenom zločinu svratio do prvog komšije u dvorištu i rekao mu da pozove policiju, ali nije objasnio zašto.

Po dolasku policije na mesto zločina Jovica je, prema rečima inspektora, bio u vidno alkoholisa­nom stanju i opirao se hapšenju, a beživotno telo nesrećne Dragice zatekli su u sobi u lokvi krvi.

Kako je za “Blic” izjavila portparolk­a novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać, njihova ekipa intervenis­ala je na poziv policije u 20.05 sati, ali su nažalost lekari samo mogli da konstatuju smrt nesrećne žene.

Zločin se dogodio u porodičnoj kući gde se bračni par nedavno doselio, a razlog porodične tragedije još nije poznat.

Prema rečima komšija, Petkovi do sada nisu pravili nikakve probleme niti su, kako kažu, stigli da ih upoznaju jer su se skoro doselili.

Kako saznaje “Blic” iz izvora bliskih istrazi, i Jovan i pokojna Dragica imaju dosije u policiji i pravosudni­m organima poznati su odranije zbog sitnih krađa i prevara.

Nakon izvršenog uviđaja forenzičar­a i zamenika višeg javnog tužioca na mestu zločina, policija je osumnjičen­om odredila zadržavanj­e do 48 sati i protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, a telo nesrećne žene prebačeno je u Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra Vojvodine na obdukciju.

 ??  ?? uviđaj na mestu porodične tragedije
uviđaj na mestu porodične tragedije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia