Blic

Lekari se bore za život bebe koja je upala u kantu farbe

- M. B.

Devojčica Danijela R., stara samo 15 meseci, koja je upala u kantu punu polikolora, i dalje je u kritičnom stanju, saznaje “Blic”.

Lekari Instituta za majku i dete već šest dana bore se za život devojčice koja je upala u kantu sa farbom u subotu na Novom Beogradu. Kako saznaje “Blic”, devojčica se i dalje nalazi u komi, na aparatima za disanje, a njen oporavak i dalje je neizvestan.

Kako je “Blic” pisao, drama se dogodila u subotu oko 16 sati u stanu u Ulici Mileve Ajnštajn na Novom Beogradu. Prema rečima devojčicin­e bake, njena ćerka Samanta širila je veš.

- Moja ćerka je otišla na terasu da raširi veš, a beba je puzala po stanu dok su se druga deca igrala. Kada je

BEBA SE I DALJE NALAZI NA APARATIMA ZA DISANJE I LEKARI NE SMEJU DA DAJU NIKAKVE PROGNOZE

Samanta ušla unutra i sela da zapali cigaretu, primetila je da bebe nema. Počela je da je traži po stanu i ušla u kuhinju koju su njen muž Danijel i ona prethodno krečili. Videla je da bebine nogice vire iz kante sa polikoloro­m. Shvatila je da joj je dete naglavačke upalo u farbu i da se davi - rekla je potresena baka.

Kako je ispričala, njena ćerka je odmah zgrabila bebu i počela da je reanimira.

- Na kraju je uzela bebu u narčuje i istrčala na ulicu. Zaustavila je prva kola koja su naišla i molila vozača da ih odveze u bolnicu - prepričala je dramu baka devojčice.

 ??  ?? baka devojčice tvrdi da niko nije video trenutak kada je devojčica otpuzala i upala u kantu
baka devojčice tvrdi da niko nije video trenutak kada je devojčica otpuzala i upala u kantu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia