Blic

Ravo vreme

OKLIZNULI U BREŠI, PRVI PUT OVE SEZONE Izabranici Milana Tomića su u prvoj četvrtini na severu Italije postigli 31 poen, a u naredna tri perioda svega 30!

- Jelena Medić

Na poslednjem treningu u dvorani „Aleksandar Nikolić” pred put u Brešu, Milan Tomić, trener Crvene zvezde, rekao je:

- Stalno se potencira naša serija pobeda. Nemoguće je da sve utakmice do kraja dobijemo. Desiće se da izgubimo!

Malo više od 24 sata, Tomićeve reči su se obistinile u praksi. Breša, od koje se najmanje očekivalo od svih Zvezdinih protivnika od početka sezone, ekipa je koja je nanela prvi poraz šampionu Srbije - 69:61. Ujedno to je bio i njihov prvi trijumf u Evrokupu.

Sam početak utakmice nije nagoveštav­ao takav rasplet. Crveno-beli su počeli silovito i poveli sa 24:2. A onda stali. Izgleda da nisu košarkaši Zvezde uradili domaći zadatak niti su ozbiljno shvatili Tomića koji je kazao da utakmica mora da se igra 40 minuta na visokom nivou. Oni su odigrali deset savršenih, a onda nepotrebno pali. Van ritma su bili 30 minuta, a šef struke tima sa Malog Kalemegdan­a je posle duela sa pravom bio ljut.

- Utakmica se igra četiri četvrtine, a ne jednu! Breša je reagovala teren pognute glave

u preostala tri perioda, igrala bolje od nas i zaslužila da pobedi - istakao je Tomić.

Koliko su loše odigrali 30 minuta najbolje govori podatak da su Branko Lazić i drugovi za

10 minuta postigli 31 poen, a u naredna tri perioda svega 30.

Zvezda nije izgledala onako kako smo navikli da je viđamo u proteklom periodu. Igrači nisu bili tim, a setimo se da Tomić baš na timskoj igri insistira.

Džo Regland nije bio

na visini zadatka, Odžo i Ristić su bili bledi, Perperoglu, koji bi trebalo da iskustvom unese mir u ekipu, to nije uradio. Koliko je loše odigrao najbolje govori činjenica da je za 23 minuta na parketu zaradio indeks -3. Beron i Cirbes su bile dve jedine svetle tačke šampiona Srbije.

Ali poraz je kadtad morao da se desi. I ako postoji idealan trenutak da do njega dođe, onda je to bio ovaj. Jer poraz na severu Italije neće ugroziti šansu Zvezde da se nađe u top 16, ali će priče o nepobedivo­sti konačno da prestanu. Ovaj šamar je bio idealan da se igrači previše ne uzdignu, već da se spuste na zemlju i slušaju Tomića.

Priliku da pokažu reakciju imaće sutra kada u ABA ligi gostuju FMP-U u 5. kolu ABA lige.

 ??  ?? prvi put napustili KOLIKO SU CRVENO-BELI LOŠE ODIGRALI GOVORI I TO DA SU ZA TRI ČETVRTINE POSTIGLI 30 POENA
prvi put napustili KOLIKO SU CRVENO-BELI LOŠE ODIGRALI GOVORI I TO DA SU ZA TRI ČETVRTINE POSTIGLI 30 POENA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia