Blic

Lideri kreativne industrije u Beogradu

-

O kreativnoj industriji kao rastućoj privrednoj grani razgovaral­i su u Beogradu vodeći stručnjaci iz sveta marketinga koji posluju u okviru „Mccann Worldgroup­a“. Srđan Šaper, osnivač „I&F Mccann Groupa“i domaćin ovog skupa koji je prvi put održan u Beogradu, kaže da je ovo bila prilika za razgovor o budućnosti marketinga.

- Susreti ovog tipa su prilika da razgovaram­o o daljem napretku agencija, kako na što bolji način da doprinesem­o rešavanju poslovnih izazova naših klijenata kao i razmeni zaposlenih u okviru „Mccann“agencija. U globalnom društvu, gde granice ne postoje, brže se povezuju ljudi i dobre ideje koje proizvode rezultate. Kako da budemo najefikasn­iji česta je tema naših sastanaka, a prvi put o tome se razgovora u Beogradu zbog čega sam ponosan, jer je kreativna industrija izuzetno važna za privredu Srbije i regiona rekao je Srđan Šaper.

Nanet Dufor, predsednic­a zadužena za vođenje globalnih klijenata iz „Mccann Worldgroup­a“Njujork, navodi da je izuzetna prednost biti deo jedne velike globalne mreže kao što je „Mccann“.

- Znanje stečeno na jednom mestu prenosimo na sve naše agencije. Zato smo važni i za globalne brendove, jer je njima neophodna naša povezanost i znanje sa mnogo različitih tržišta. Potrošači traže lokalni pristup. Ako razumete lokalnu kulturu i ulogu brenda za koji radite, onda možete praviti efektivne marketinšk­e kampanje koje daju rezultate. Morate imati lokalni uvid i globalnu širinu - zaključuje Nanet Dufor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia