Blic

Dodirivao me i dahtao za vrat, dok sam živa neću ga zaboraviti

ISPOVEST JOŠ JEDNE ŽRTVE MANIJAKA MIHAILA I. IZ BORČE

- Jovana Aleksić

Bilo je jezivo, pribijao se uz mene, dahtao mi je za vrat i šaputao nešto. Viknula sam glasno: “Bolesnik” da me svi čuju i odgurnula ga torbom, ali niko nije reagovao.

Ovako za “Blic” započinje jezivo svedočenje Beograđank­a koju je manijak iz gradskog prevoza, identifiko­van kao M. I. (37), napastvova­o samo dva dana pre nego što je nasrnuo na dvanaestog­odišnju devojčicu u tramvaju na liniji 2.

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen uznemiruju­ć snimak na kom se jasno vidi kako muškarac srednjih godina nasrće na tinejdžerk­u u tramvaju, pribija se uz nju, nabija je uz staklo i dodiruje je po grudima i telu, redakciji “Blica” se javila još jedna njegova žrtva.

- Prepoznala sam ga čim sam videla snimak. Bio je isto obučen i nosio je kesu u ruci - rekla je ona. Kako kaže, vozila se autobusom na liniji 73 kada ju je manijak spopao.

- To je bilo 23. oktobra oko 14 sati. Sedela sam na uzdignutom sedištu kada sam primetila da me muškarac koji je stajao pored dodiruje po butini. U prvi mah sam pomislila da je bilo slučajno, međutim, on je nastavio - priča i dalje uznemirena studentkin­ja iz Beograda.

Kada je uvidela prljave namere napasnika, nesrećna devojka je ustala i otišla na sredinu autobusa, gde je bila veća gužva. Međutim, kako kaže, manijak je krenuo za njom.

- Stajala sam u krugu nasred autobusa i videla da mi prilazi. Uhvatio se za šipku pored koje sam stajala tako da mi onemogući prolaz. Bilo je jezivo, pribijao se uz mene, dahtao mi je za vrat i šaputao nešto. Tada sam viknula: “Bolesnik!” i odgurnula ga torbom, međutim, niko od putnika nije reagovao priča ova mlada devojka. Ona je potom pokušala da pobegne do poslednjih vrata kako bi se sklonila od njega, ali manijak je ponovo krenuo za njom.

Kako kaže, stao je uz nju i ponovo se uhvatio za šipku tako da joj bude što bliže.

- Mislila sam da ću biti sigurnija ako se pribijem uz žene koje su stajale tu, ali ni kada sam viknula na njega niko nije reagovao. Mnogo sam se uplašila, nisam znala šta da radim. Palo mi je na pamet i da ga fotografiš­em, ali sam bila u strahu da bi moglo da eskalira u nešto gore prepričava ona. Devojka je istrčala iz autobusa čim su se otvorila vrata, a manijak, srećom, nije krenuo za njom.

 ??  ?? žrtva (okrenuta leđima) u razgovoru sa novinarkom „blica“
žrtva (okrenuta leđima) u razgovoru sa novinarkom „blica“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia