Blic

Majka: Darko je bolje, hvala Bogu!

Noć nakon operacije slezine Darko Lazić, pevač “Granda” koji je teško povređen u saobraćajn­oj nesreći, proveo je bez komplikaci­ja. Njegova majka, prijatelji i rođaci juče su potvrdili da se oporavlja.

- filip jovanović

Pevač Darko Lazić, kome je juče izvađena slezina i zaustavlje­no unutrašnje krvarenje, nakon operacije vraćen je na intenzivnu negu.

I juče, treći dan od stravične nesreće u kojoj je Darko teško povređen - zadobio je hematom na glavi, povredu jagodice, polomljeno mu je devet rebara, butna kost, karlica, probušeno mu je plućno krilo - porodica, rodbina i prijatelji nisu izbijali iz bolnice.

Svako malo neko novi bi se pridružio te bi zajedno ispred vrata u bolničkom holu čekali nove informacij­e o zdrastveno­m stanju pevača.

Juče je Darku bilo bolje, a to su potvrdili i njegova majka Branka i brat Dragan. Novinari „Blica“zatekli su Branku i Dragana kako vidno boljeg raspoložen­ja nego prethodnih dana izlaze iz

bolnice.

Kako su rekli, razgovaral­i su sa lekarima. “Darko je bolje, hvala Bogu”, rekla je Branka Lazić.

Darkov blizak prijatelj novinarima je takođe potvrdio da se zdravstven­o stanje pevača „Granda“poboljšava.

Kako je kazao, zaustavlje­no je unutrašnje krvarenje, a porodica i prijatelji već su razgovaral­i sa lekarima ortopedije na Banjici kako bi se Lazić operisao.

- Rečeno nam je da će ga primiti po hitnom postupku kada se saniraju povrede glave i Darkovo opšte stanje sredi. Kuk i nogu će mu raditi na Banjici, sve je završeno, samo da njemu ovo ostalo bude dobro - rekao je prijatelj pevača.

Kao što je “Blic” već pisao, Lazić je bio u kritičnom stanju jer su mu prilikom udesa probušena pluća i bubrezi su mu otkazali.

On je operisan u četvrtak rano ujutru zbog unutrašnje­g krvarenja.

Kako bi se ono zaustavilo, lekari su na operaciji dugoj gotovo dva sata pevaču izvadili slezinu.

Stravična saobraćajn­a nesreća u kojoj je folk pevač teško povređen dogodila se na putu kod Brestača u utorak u 8.38 sati.

Pevač je, kako je „Blic“pisao, vozio neprilagođ­enom brzinom više od 100 na sat i pod dejstvom alkohola.

Pored toga, Lazić nije bio vezan dok je vozio.

Nakon nesreće utvrđeno je da je u njegovoj krvi bilo čak 1,39 promila alkohola.

Naložen je i toksikološ­ki nalaz, koji će utvrditi da li je pevač možda bio i pod dejstvom opijata.

Prema saznanjima „Blica“, na mestu nesreće ostali su tragovi kočenja koji ukazuju da je Lazić pokušao da zakoči kada je video da gubi kontrolu nad vozilom, međutim, usled prevelike brzine on u tome nije uspeo. Sleteo je s puta, automobil se nekoliko puta prevrnuo, a Lazić je ostao u smrskanim kolima.

Nakon nesreće pokrenuta je istraga koja će utvrditi sve detalje stravične nesreće.

Prijatelji, porodica i poznanici već danima se mole za folk pevača - gotovo 60 ljudi u utorak je dalo krv za Lazića. Među njima bili su i pevačevi prijatelji bajkeri.

ZBOG UNUTRAŠNJE­G KRVARENJA DARKU LAZIĆU LEKARI SU HITNO IZVADILI SLEZINU

 ??  ?? darko lazić ( ) zadobio je višestruke povrede opasne po život nakon što je u utorak u . ujutru zbog prebrze vožnje pod dejstvom alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta kod pećinaca
darko lazić ( ) zadobio je višestruke povrede opasne po život nakon što je u utorak u . ujutru zbog prebrze vožnje pod dejstvom alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta kod pećinaca
 ??  ?? majka branka i brat dragan sve vreme provode u bolnici u zemunu
majka branka i brat dragan sve vreme provode u bolnici u zemunu
 ??  ?? darkov prijatelj dobio je dozvolu da ga vidi
darkov prijatelj dobio je dozvolu da ga vidi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia