Blic

Ni Šakil mi ne bi mogao ništa

NIKOLA JOKIĆ ODUŠEVLJAV­A AMERE IGRAMA, ALI I IZJAVAMA U porazu od Lejkersa (114:121) naš košarkaški as postigao je dabldabl - 24 poena, 11 skokova i tri asistencij­e, uz 11 uhvaćenih lopti za 32 minuta.

- Andrija bulatović

Denver nije došao do istorijsko­g trijumfa, petog u nizu na otvaranju NBA sezone, čime bi došao do rekorda postavljen­og u sezoni 2009/10. A Amerikanci su oduševljen­i našim Nikolom Jokićem. Ne samo njegovim igrama, već i izjavama. Osim toga, uspeo je da šokira javnost izjavom da ni legendarni Šakil O’nil ne bi mogao da ga čuva.

- Gledao sam O‘nilove snimke, on je verovatno najdominan­tniji košarkaš svih vremena. Zver je, ali ne bi mogao da me čuva (smeh). Šalim se naravno... Bio sam u Nju Orleansu na meču Tima sveta protiv Tima SAD i odjednom se pojavila planina ispred mene. On je baš ogroman! - rekao je Nikola.

O‘nil nije želeo da komentariš­e ovu izjavu, ali je upitao legendarno­g Redžija Milera, koji je bio u ulozi komentator­a:

- Redži, odakle je Jokić - ponovio je je više puta Šek, na šta je Miler rekao:

- Uf, ne znam.

O‘nil je potom nastavio: Ukrajinac? Odakle god da je, tu piletinu bih pojeo - rekao je jedan od najboljih centara NBA u istoriji.

Jokić je bio odličan u porazu (114:121) od Lejkersa, sa 24 poena, 11 skokova i tri asistencij­e za 32 minuta na parketu, ali je Lebron ubacio četiri više, uz 11 uhvaćenih lopti i isto toliko dodavanja.

Inače, srpski košarkaš pruža izvanredne partije na početku sezone, od prvog meča je igrao na veoma visokom nivou, a kao nagrada proglašen je za igrača

nedelje u Zapadnoj konferenci­ji.

Jokić ima najveće zasluge što su Nagetsi do Los Anđelesa nanizali četiri trijumfa.

- Pogledajte Novickog sa Dalasom iz 2011. Oni nisu imali super tim, već veoma dobar tim. Tim je uvek ispred pojedinca, a samo dobra celina može da osvoji prsten.

Denver je prošle godine za dlaku ostao bez plej-ofa, a as iz Sombora veruje da se takav scenario neće ponoviti.

- Naša ambicija je da osvojimo šampionat. Imamo igrače koji to mogu da ostvare i sjajnog trenera. Spremni smo, rastemo, bolji smo u svakom pogledu. Što da ne osvojimo titulu? - istakao je Jokić.

Denver naredni meč igra protiv Nju Orleansa u utorak ujutru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia