Blic

Maja Gojković: Ministarka sedela kao ikebana

-

Stav Nemačke po pitanju Kosova i Metohije jako je važan, ali Evropska unija je skup ravnopravn­ih članica, kaže predsednic­a Skupštine Srbije Maja Gojković i navodi da pet članica EU ne priznaje nezavisnos­t te srpske pokrajine.

Ona je rekla da izjavu poslanika nemačkog Bundestaga Petera Bajera da Srbija treba de jure da prizna suverenu državu Republiku Kosovo jer u suprotnom neće ući u EU” treba ozbiljno shvatiti, jer je Nemačka možda i najvažnija članica EU.

Povodom izjave ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota u Vladi Srbije da je Kosovo nezavisna država, rekla je da nije problemati­čna ta njegova izjava, već reakcija na nju. Kako je rekla, potpredsed­nica Vlade Zorana Mihajlović “stajala je tamo i nije reagovala”.

- Ona je trebalo da reaguje, da stane za mikrofon i da mu odgovori, kao što je uradila kasnije premijerka Ana Brnabić. Mislim da nije primereno da ne odgovorite na vređanje ambasadora SAD usred Vlade vaše zemlje, a ne da stojite ko ikebana - navodi Gojkovićev­a i dodaje da ministarki ne zamera ništa, ali da ima pravo da iznese svoj stav.

Na pitanje da li će biti održana sednica parlamenta na kojoj će se govoriti o KIM, rekla je da će sednica biti održana kada se nastave pregovori i kada bude postojala “neka platforma i agenda”.

 ??  ?? gojković: morala je da ustane da reaguje
gojković: morala je da ustane da reaguje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia