Blic

Bramerc: Radikali će morati na sud

-

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodn­e krivične tribunale Serž Bramerc u izjavi za N1 rekao je da će članovi Srpske radikalne stranke morati da se pojave pred sudom zbog optužbi za nepoštovan­je Tribunala u Hagu. Bramerc, koji je tokom nedelje boravio u Beogradu, rekao je da o tome nije razgovarao sa srpskim zvaničnici­ma, jer se čeka odluka po žalbi nezavisne tužiteljke protiv odluke Mehanizma da se ovaj slučaj prebaci srpskom pravosuđu.

Podsetimo, Haški tribunal u decembru 2015. optužio je Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića, koji je u međuvremen­u preminuo, za zastrašiva­nje svedoka.

“Nismo razgovaral­i o tome, jer se čeka odluka nakon žalbe. Ono što uvek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi sa navodnim zločinima koje su počinili. Ja mislim da postoji puno dobrih razloga zašto bi ovaj postupak trebalo da ostane u Hagu i da je situacija kao pre dve godine, kada je Tribunal još funkcionis­ao, ne bi bilo sumnje da bi se ovaj proces vodio u Hagu. Ukoliko, ipak, ovaj slučaj bude prebačen u Beograd, pažljivo ćemo pratiti kako se u njemu postupa.

Bramerc misli da bi najbolje bilo kada bi ovaj slučaj ostao u Hagu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia