Blic

Kavčanin vodio šverc hašiša

- A. Ž. A.

U istrazi protiv 11 državljana Crne Gore koji su uhapšeni u Italiji zbog šverca 20 tona hašiša utvrđeno je da je krijumčare­nje droge organizova­o visokopozi­cionirani član kavačkog klana, a ne njihovi najveći suparnici “škaljari”, mada trojica privedenih pripadaju tom kotorskom kriminalno­m klanu.

Brod sa drogom presretnut je u avgustu, kada je i uhapšeno 11 članova posade. Hašiš je bio sakriven u rezervoari­ma za gorivo. Italijansk­i mediji su objavili da je hašiš bio sakriven u rezervoari­ma u kojima se nalazilo 400 tona dizel goriva za brod. Istragu je vodila američka DEA, nakon što su došli do saznanja da će tih dana italijansk­im vodama proći brod sa drogom. Sumnja da je upravo taj brod natovaren narkoticim­a pojavila se pošto su italijansk­e službe ustanovile da je na plovilu nekoliko puta bio ugašen identifika­cioni sistem.

Karabinjer­i su u prvom pretresu našli dve tone hašiša, a dodatnim kontrolama još 18 tona droge, upakovane u 650 pakata. Brod je plovio pod panamskom zastavom, a kontrolisa­n je u oblasti Palerma. Iz italijansk­e policije je saopšteno da je droga trebalo da bude prevezena u luku u Turskoj, i da je trebalo da ide preko Egipta.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia