Blic

Darka Lazića čeka bar godinu dana do punog oporavka

Pevač Darko Lazić nakon nedelju dana veštačke kome u kojoj se nalazi, boljeg je zdravstven­og stanja što je juče novinarima potvrdio i njegov otac rekavši „Darko je dobro“. Njemu u KBC „Zemun“sleduje dug oporavka.

- M. Brkić, Đorđević

Plan daljeg lečenja Darka Lazića u Zemunskoj bolnici trebalo bi da se napravi danas na konzilijum­u, saznaje “Blic” iz ove ustanove. Juče je odlučeno da se on neće prebacivat­i na Vojno-medicinsku akademiju. Lazić je pod budnim okom lekara intenzivne nege i njegovo stanje je na posebnom praćenju. Kako saznajemo, situacija je stabilna ovih dana koji su usledili nakon operacije prilikom koje mu je izvađena slezina, a i zaustavlje­no mu je unutrašnje krvarenje. Ukoliko, kao i prethodnih dana, ne dođe do novih komplikaci­ja, sledi potpun ali dug oporavak pevača. Koji čak može da potraje i do godinu dana.

Kako je rekao njegov prijatelj za medije, Darku se vide samo oči, dok se hematom na glavi povlači.

- Pustili su me da ga vidim.

Samo mu se oči vide. Lomovi su stavljeni na istezanje da ne zarastaju dok ne dođe k sebi. Hematom na glavi se povlači, danas je još bolja situacija. To je mnogo bitno - rekao je za “Blic” Darkov prijatelj.

On je dodao da su porodica

i prijatelji već razgovaral­i sa lekarima ortopedije na Banjici, gde im je rečeno da će ga primiti po hitnom postupku, kada se saniraju povrede glave i Darkovo opšte stanje sredi.

- Kuk i nogu će mu raditi na Banjici, sve je završeno, samo da njemu ovo ostalo bude dobro - rekao je Darkov drug vidno raspoložen­iji.

Zbog boljeg stanja pevača ovog vikenda mogli su nakratko u bolničku sobu pevača da uđu i njegovi roditelji i brat, kao i njegovi prijatelji i devojka Marina Gagić, dok je prethodnih dana to mogla samo njegova još uvek zakonita supruga Ana Sević.

Oni su se u bolnici zadržali veoma kratko, a po izlasku je majka Branka izjavila:

- Videli smo ga, bolje mu je - rekla je ona. To je potvrdio Darkov brat Dragan, nakon vizite.

- Bolje je - samo je kratko rekao Dragan Lazić.

Lazić je i dalje u veštačkoj komi kako bi telo lakše reagovalo na traumu izazvanu u saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila 23. oktobra u njegovom rodnom selu Brestač. Kako je utvrđeno, Darko se četiri puta prevrnuo u automobilu kada je izgubio kontrolu nad vozilom zbog neprilagođ­ene brzine. Vozio je 150 na sat, a testiranje krvi pokazalo je da je imao 1,39 promila alkohola. Nije bio vezan sigurnosni­m pojasom i vozio je bez vozačke dozvole.

Tom prilikom Darko je zadobio povrede jagodice, hematom na glavi, povredu butne kosti, kao i karlice. Polomljeno mu je devet rebara, a smanjen mu je i rad bubrega, zbog čega je morao na dijalizu.

 ??  ?? roditelji Teško povređenog darka dolaze U posetu
roditelji Teško povređenog darka dolaze U posetu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia