Blic

Het-trik Suareza za „petardu“u el klasiku

FUDBALERI BARSELONE PREGAZILI REAL SA 5:1 U DERBIJU PRIMERE

-

Urugvajski napadač sa tri gola doneo trijumf Kataloncim­a i tako nadoknadio neigranje Lionela Mesija u duelu protiv bledih Madriđana.

Fudbaler Barselone pregazili su Real Madrid sa 5:1 u 10. kolu Primere na „Nou kampu“, a fenomenaln­i Luis Suarez je zabeležio het-trik. Pokazali su izabranici Ernesta Valverdea da su trenutno u mnogo boljoj formi i potpuno zasluženo su slavili u prvom ovosezonsk­om „el klasiku“. Tako su Katalonci pokazali da mogu i bez prve zvezde tima Lionela Mesija, koji je posmatrao meč sa tribina među 93.000 gledalaca.

Prvak Španije je do prednosti protiv kraljevsko­g kluba došao u 11. minutu, kada je Kutinjo otvorio goleadu, i to posle asistencij­e Đordija Albe. Situacija je za Madriđane bila još teža posle pola sata, kada je Luis Suarez pogodio sa bele tačke i tako najavio katastrofu trostrukog uzastopnog prvaka Evrope. Ter Štegen, Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba, Buskets, Rakitić, Artur (od 84. Vidal), Rafinja (od 69. Semedo), Kutinjo (od 74. Dembele), Suarez.

Doduše, Real je u nastavku uspeo da smanji preko Marsela, zatim su gosti pogodili i stativu, ali to kao da je naljutilo domaće, koji su do kraja meča do vrha napunili mrežu kraljevsko­g kluba i tako verovatno potpisali otkaz Đulenu Lopetegiju.

Luis Suarez je tačku na meč stavio u 75. minutu, kada je odlično iskoristio centaršut sa leve strane, te je neverovatn­im trzajem poslao loptu u mrežu Tiba Kurtoe i tako razrešio sve dileme.

Ipak, nije na tome Urugvajac želeo da se zaustavi, već je do kraja meča još jednom pogodio mrežu belgijskog golmana, pa je tako najavio katastrofu kraljevsko­g kluba. Nju je potvrdio Vidal, koji je posle samo tri minuta u igri postigao gol protiv mrskog mu rivala i tako je naneo Realu jedan od najtežih poraza u poslednjih nekoliko sezona.

Posle ovog debakla Realu ostaje mnogo briga u nastavku sezone, a više je nego jasno da Đulen Lopetegi neće dočekati kraj sezone jer je sada pao na sredinu tabele. S druge strane, Barsa je pokazala da može da igra bez najboljeg igrača, te je slavila u „el klasiku“, koji je prvi put posle 11 godina protekao bez Mesija i Ronalda. A. Bulatović

 ??  ?? luis suarez je goleadu protiv reala započeo sa penala
luis suarez je goleadu protiv reala započeo sa penala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia