Blic

Nole uživa u Parizu

-

Novak Đoković u odličnoj atmosferi dočekuje nastup na pariskom mastersu. O tome svedoči zajednička fotografij­a sa članovima njegovog tima, na kojoj je naš najbolji teniser uz stratega Marjana Vajdu, kondiciono­g trenera Gebharda Fila Griča i masera Ulisesa Badija.

Podsetimo, Đoković će juriš na novu titulu, možda i osvajanje prvog mesta, početi susretom sa pobednikom meča između Marka Čekinata i jednog od kvalifikan­ata.

Nole se u Parizu prisetio i 2009, kada se penzionisa­o Marat Safin, jedan od idola našeg najboljeg tenisera.

- Imali smo istog agenta, pa smo često vežbali zajedno dok sam bio mlad. Mnogo mi je pomogao. Sećam se kada smo se prvi put sastali u Bangkoku. Zagrevali smo se za meč 20 minuta, a ja sam morao da promenim tri majice, koliko sam se znojio od nervoze. Kada igrate sa jednim od idola, morate biti nervozni - rekao je Novak.

On se potom osvrnuo i na to šta je krasilo Safina.

- On je odličan teniser. Način na koji je igrao je jedan od najlepših svih vremena, što mu je donelo i mesto broj jedan, kao i dva grend slema. Igrao je bez straha. Nedostaje nam njegovo lomljenje reketa i vrištanje. Mislim da su ga navijači voleli i zbog toga. Bio je zabavan lik.

Njih dvojica su i dalje u kontaktu.

- Skoro sam razgovarao s njim, rekao je da će u januaru da ide na planinaren­je u Argentinu. Možda mu se priključim - zaključio je naš najbolji teniser.

 ??  ?? šampionski tim:
vajda, grič, badio i Đoković
šampionski tim: vajda, grič, badio i Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia