Blic

Ovo su svi novi zadaci tužilaštva

-

1. SNIMCI KAMERA

Tužilaštvo u dopuni istrage sada mora da izvrši prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosni­h kamera koje se nalaze na porodičnoj kući H. J. na putu za Crvenku, odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

2. MOBILNI TELEFON

Veštak za telekomuni­kacije mora da izvrši prostorno i vremensko veštačenje kretanja mobilnog telefona svedoka Milana Radića, koji se kritičnom prilikom nalazio u blizini nasipa i nosio svoj mobilni telefon, a koji je u svom iskazu naveo da je tom prilikom video muškarca i ženu kako silaze sa nasipa.

3. SIGNAL ZORANA MARJANOVIĆ­A

Tužilaštvo takođe mora da naloži dopunsko veštačenje za telekomuni­kacije u kojem bi se veštak izjasnio na koji način mreža detektuje isključenj­e telefona sa mreže i da li postoji signal telefonije da se okrivljeni isključio sa mreže (log off), odnosno da “na jasan način utvrdi na bazi čega je utvrđeno da je okrivljeni svesnom aktivnom radnjom isključio telefon - koju je, po nalazu veštaka, preduzeo kako bi bio nedostupan daljem registrova­nju baznih stanica mobilne telefonije”.

5. OGREBOTINA NA ZORANOVOJ RUCI

Naređeno veštačenje na Biološkom fakultetu koje se tiče DNK brisa koji je uzet sa Marjanović­eve desne ruke kako bi se utvrdilo da li se tu uočava prisustvo materijala ubijene žene. Veštaci će takođe morati da se izjasne o DNK tragu krvi koji pripada Jeleni, a koji je nađen na sedištu „mercedesa“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia