Blic

Gavriću opet odbijen azil

ARKANOV UBICA NE ŽELI U SRBIJU

-

Dobrosavu Gavriću je pre mesec dana Ustavni sud Južnoafrič­ke Republike odbio azil, jer nije politički progonjen u Srbiji.

Dobrosav Gavrić je, pored ubijenog Milana Đuričića, drugi osumnjičen­i za ubistvo Arkana u hotelu “Interkonti­nental”.

Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatović­a Arkana, uskoro će biti u Srbiji pošto je Ustavni sud iz Kejptauna konačno odbio njegovu žalbu za azil u Južnoafrič­koj Republici.

Veruje se da je Lozničanin posle ubistva prijatelja Milana Đuričića ostao bez finansijer­a i advokata.

- Veruje se da je Gavrićevu odbranu finansirao Đuričić. On mu je navodno plaćao najbolje i najskuplje advokate, a posle njegove likvidacij­e spekulisal­o se da je Dobrosav ostao bez novca za paprenu odbranu - kaže izvor i napominje da bi jedan od razloga zbog kojeg je sud iz JAR sada odlučio da Gavrića isporuči Srbiji i to što je ostao bez moćnih advokata.

Ustavni sud je 28. septembra presudio da Dobrosav Gavrić nije kandidat za dobijanje izbegličko­g statusa. Presuda je obrazložen­a time da on u svojoj domovini nije počinio politički zločin, zbog čega nije ni politički progonjen.

Takođe, sudija je naglasio da je Gavrić u svojim izjavama pred njihovim sudom bio kontradikt­oran, jer je tvrdio da nije ubio Arkana, već da je njegov progon politički motivisan - preneli su tamošnji mediji.

Gavrićeva porodična kuća je u Kejptaunu, a on je u zatvoru.

 ??  ?? iz rešetaka: dobrosav gavrić
iz rešetaka: dobrosav gavrić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia