Blic

Brnabić: Srbija će na vreme dostaviti izveštaj za GRECO

-

Predsednic­a Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da veruje da će Srbija uspeti na vreme da dostavi izveštaj Grupi država Saveta Evrope za borbu protiv korupcije (GRECO).

U sredu, 31. oktobra, Srbija mora da dostavi dodatni materijal tom telu Saveta Evrope pošto je ocenjeno da je nazadovala u borbi protiv korupcije i da je, od 13 preporuka koje je dobila, sedam ispunila delimično, a šest uopšte nije.

“To je velika tema i moramo na tome mnogo da radimo”, rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Podsetila je da je osnovano “koordinaci­ono telo” Vlade Srbije koje radi na tim preporukam­a, te smatra da je u poslednjih šest meseci urađeno mnogo, ali da mora da se radi još mnogo i da se sarađuje s grupom GRECO.

Telo Saveta Evrope GRECO je sredinom marta saopštilo da Srbija nije primenila nijednu od 13 preporuka tog tela iz 2015. za sprečavanj­e korupcije među poslanicim­a, sudijama i tužiocima.

Dva meseca kasnije objavljen je godišnji izveštaj za 2017, uz upozorenje da je Srbija “nazadovala u borbi protiv korupcije”, i protiv nje je pokrenut postupak zbog nesprovođe­nja preporuka tog tela Saveta Evrope.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia