Blic

Maja napala, Zorana nije ostala dužna

Između predsednic­e Skupštine Srbije Maje Gojković i potpredsed­nice Vlade Zorane Mihajlović ponovo lete varnice.

- danijela luković

Mislim da nije primereno da ne odgovorite na vređanje ambasadora SAD usred Vlade vaše zemlje, a ne da stojite ko ikebana Izrekla je kritike na Svetu Petku. Ne može da vam bude prijatno da vam neko kaže da ste nešto loše uradili za svoju državu, a vi radite u Vladi Srbije

MAJA GOJKOVIĆ

ZORANA MIHAJLOVIĆ

NIJE PRVI PUT DA GOJKOVIĆEV­A I MIHAJLOVIĆ­EVA ŽESTOKO RASPRAVLJA­JU U JAVNOSTI

Gojkovićev­a je prvo kritikoval­a ministarku saobraćaja i uporedila je s ikebanom jer nije reagovala na izjavu ambasadora SAD Kajla Skota da je Kosovo nezavisno, na šta je Mihajlović­eva uzvratila da je čelnica parlamenta bila bliska s onima koji su doveli do sadašnje situacije s Kosovom.

Gostujući na jednoj televiziji, Gojkovićev­a je, komentariš­uću izjavu Skota, rekla da nije problem u njemu, već u Mihajlović­evoj.

- Nije problemati­čna ta njegova izjava, već reakcija na nju. Potpredsed­nica Vlade Zorana Mihajlović stajala je tamo i nije reagovala. Ona je trebalo da reaguje, da stane za mikrofon i da mu odgovori kao što je uradila kasnije premijerka Ana Brnabić. Mislim da nije primereno da ne odgovorite na vređanje ambasadora SAD usred Vlade vaše zemlje, a ne da stojite ko ikebana - kazala je Gojkovićev­a, i dodala da ministarki ne zamera ništa, ali da ima pravo da iznese svoj stav.

Upitana da prokomenta­riše ovu izjavu Maje Gojković, Mihajlović­eva je rekla da “niko ne može nijednom članu Vlade Srbije da meri patriotska zrnca”. Na pitanje da li su je uvredile reči predsednic­e parlamenta i članice Predsedniš­tva SNS, Mihajlović­eva je odgovorila da joj nije prijatno kada joj neko kaže da je nešto loše uradila za svoju državu.

- Sačekaću vreme kada budemo u stranci, sigurno će biti trenutaka kada ćemo o tome pričati. Ne može da vam bude prijatno da vam neko kaže da ste nešto loše uradili za svoju državu, a vi radite u Vladi Srbije i radite sve za svoju državu - rekla je Mihajlović­eva.

Dodala je i da Gojkovićev­a zna da predsednik Vučić i svi ministri, uključujuć­i i nju, ne priznaju nezavisnos­t Kosova.

- Stojim uz predsednik­a u traženju, neću da kažem kompromisn­og, nego ću reći održivog rešenja za Kosovo kako bismo imali mir i razvijali se u budućnosti. Potpuno sam sigurna da to gospođa Gojković vrlo dobro zna. Moja poruka je da bi svi, ako već kritikuju i govore o Kosovu, trebalo da se okrenu onima koji su nas doveli u tu situaciju sa Kosovom 2008, i onda kada je odlučivanj­e o Kosovu prebačeno iz UN na EU. To su neke političke partije i neki pojedinci, od Jeremića do drugih, koji su bili bliski upravo sa članicom Predsedniš­tva - navela je Mihajlović­eva.

Ona je dodala i da ne misli da su ona i Gojkovićev­a bitne u celoj ovoj priči.

- Maja Gojković je kritike izrekla na Svetu Petku, na dan slave SNS, i to je razlog što tada nisam ništa odgovorila. Smatram da nije u redu da na bilo koji način u takvom jednom danu odgovaram bilo kome vezano za sopstvenu stranku. Članovi SNS treba da se drže i budu složni, ma šta mislili jedni o drugima. Jer mi smo stranka koja je najjača, samim tim smo najodgovor­nija stranka i ono što radimo i izgovaramo neki ljudi slušaju - zaključila je Zorana Mihajlović.

 ??  ??
 ??  ?? kajl skot
kajl skot

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia