Blic

„Levijatan“objavio poternicu, tužilaštvo pokrenulo istragu

- M. M.

Pokret „Levijatan“ponudio je nagradu za informacij­e o tviterašu nadimka Baz Kilington, optuživši ga da je trovač, a istragu povodom ovog slučaja pokrenulo je i tužilaštvo, saznaje “Blic”.

- Uputili smo zahtev za prikupljan­je potrebnih obaveštenj­a nadležnom policijsko­m odeljenju - rekao je izvor “Blica” iz tužilaštva.

Članovi pokreta „Levijatan“tvrde da štite zlostavlja­ne životinje, ali u tom procesu često koriste pretnje i uvrede.

“Trovač i provokator, nudimo novčanu nagradu za podatke o ovoj osobi”, napisano je na fotografij­i muškarca sa naočarima, koja je objavljena na Instagram profilu “Levijatana”.

Takvu fotografij­u na Tviteru je podelio korisnik ove društvene mreže, koji se predstavlj­a nadimkom Baz Kilington. Nakon nekoliko komentara kojima odaje da mu je cela situacija smešna, kao i konstataci­je da sigurno ne žele da mu pošalju cveće, Baz Kilington je zaključao svoj profil.

Tako je čitav rat izbio na Tviteru, između onih koji ne opravdavaj­u pozivanje na linč neistomišl­jenika, što je „Levijatano­va“praksa, i drugih, koji zanemaruju problemati­čne ideje poklonika

ove organizaci­je, uzimajući u obzir samo to da štite životinje.

U unakrsnoj vatri našli su se i poverenik Rodoljub Šabić, kao i pevačica Kristina

Kovač,

Poznato je da članovi „Levijatana“, pre svega njihov predstavni­k Pavle Bihali, veličaju kriminalce poput Luke Bojovića i Arkana, a bliske su im fašističke i ultradesni­čarske ideje.

Oko čega su se Baz Kilington i „Levijatan“sukobili nije poznato, ali na osnovu prepiske sa Tvitera zaključuje se da je Kilington izrazio stav koji se kosi sa mišljenjem ove grupacije. Zbog toga ga nazivaju trovačem, navodeći druge na misao da je u pitanju trovač životnja.

 ??  ?? pokret ponudio novčanu nagradu za podatke o tviterašu! ko im je dao pravo da to rade?
pokret ponudio novčanu nagradu za podatke o tviterašu! ko im je dao pravo da to rade?
 ??  ?? „levijatan“ne preza od pretnji i teških uvreda
„levijatan“ne preza od pretnji i teških uvreda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia