Blic

Nikola Peković preuzeo milionski dug Duška Šarića

BIVŠI KOŠARKAŠ PODMIRUJE BANKARSKI KREDIT

- marko tašković

Bivši košarkaš Nikola Peković preuzeo je obavezu da banci vrati dug od 1,15 miliona evra svog venčanog kuma Duška Šarića i tako ponovo podstakao brojne sumnje o poslovnoj saradnji sa porodicom iz Pljevalja.

Kako pišu podgoričke „Vijesti“, radi se o kreditu koji je Šarićeva firma „Mat company“uzela od Hipo Alpe Adria Developmen­t. Prema listi nepokretno­sti u koju su „Vijesti“imale uvid, hipoteka banke da će kredit biti vraćen ustupljena je Pekoviću notarskim ugovorom zaključeni­m u aprilu. Banka je upisala hipoteku na benzinsku stanicu, perionicu i poslovne prostore „Mat company“u Pljevljima. U avgustu je i upisan teret na vredne nekretnine.

„Hipoteka u korist Hipo Alpe Adria Developmen­t, sada ustupioca, radi duga ‘Mat company’ od 1.157.951,94 prenosi se na prijemnika Peković Nikolu“, navodi se kao teret u katastarsk­oj evidenciji.

Prema Centralnom registru privrednih subjekata, „Mat company“su osnovali Jovica Lončar i firma „Matenico LLC“sa sedištem u ame-

ričkom gradu Delaveru, iza koje stoje Šarići - Duško i njegov brat Darko, optužen u Srbiji za milionski šverc narkotika.

Duško Šarić je uhapšen 16. novembra 2010. godine u Pljevljima, nakon što su italijansk­e vlasti izdale nalog u međunarodn­oj akciji „Loptice“, a Lončar je lišen slobode u maju 2011. godine u Podgorici. U pritvoru su bili do 22. aprila 2014. godine pod optužbom da su oprali 19 miliona evra stečenih prodajom narkotika.

Duško

Šarić i Lončar pravosnažn­o su oslobođen 17. maja ove godine, nakon punih sedam godina sudskog procesa. Njih dvojica su potom podneli Osnovnom sudu u Pljevljima tužbu protiv države, kojom traže isplatu 400.000 evra odštete zbog neosnovano­g pritvora.

S druge strane, Nikola Peković je godinama u prijateljs­kim

vezama sa Duškom Šarićem, koji ga je pre dve i po godine venčao u bečićkom hotelu „Mediteran“. Nakon toga, kako pišu „Vijesti“počela je i poslovna saradnja, pa je Peković prošlog leta za 8,5 miliona evra kupio hotel „Mediteran“, dok je krajem jula prošle godine potpisao kupoprodaj­ni ugovor sa stečajnom upravom firme „Maestralto­urs“Blaža Dedića, biznismena koga su mediji u Srbiji povezivali sa Darkom Šarićem. Bivši košarkaš je kupio i budvansku firmu „Top hill“, koja gazduje istoimenom diskotekom na brdu Topliš, iznad Budve, kao i kotorskim klubom „Maximus“. I ta kupovina se u javnosti smatra poslovnom saradnjom sa Šarićima.

DUŠKO ŠARIĆ JE 17. MAJA U CRNOJ GORI PRAVOSNAŽN­O OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA PRANJE NOVCA

 ??  ?? darku se u beogradu ponovo sudi za šverc kokaina peković je za „blic“nedavno rekao da nema poslove sa duškom šarićem, ali da ne znači da ih neće imati kada duško bude pravosnažn­o oslobođen, što se i dogodilo (). maja
darku se u beogradu ponovo sudi za šverc kokaina peković je za „blic“nedavno rekao da nema poslove sa duškom šarićem, ali da ne znači da ih neće imati kada duško bude pravosnažn­o oslobođen, što se i dogodilo (). maja
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia