Blic

Lideri inovacija okupljeni u Beogradu

-

U Narodnom muzeju u Beogradu po prvi put je juče održan Salon „Digital, Life, Design” (DLD), koji okuplja globalne lidere i predstavlj­a digitalne inovacije našeg vremena u oblastima virtuelne realnosti, digitalne edukacije, umetnosti, dizajna i gejminga.

- Kreativnos­t, inovativno­st, inventivno­st i genijalnos­t ključni su za naš razvoj, a na konferenci­jama kao što je DLD promovišem­o srpski talenat i inovacije u zemlji i svetu. Digitalne i kreativne industrije omogućavaj­u nam da zaobiđemo nasleđene probleme, zastarele infrastruk­ture i politike i da se globalno takmičimo na svetskom nivou - naglasila je predsednic­a Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je otvorila Salon kao deo platforme „Serbia creates / Srbija stvara“.

DLD salon je deo čuvene nemačke izdavačke kuće „Hubert Burda medija“, a osnovala ga je Štefi Černi, koja je objasnila šta je presudno uticalo na to da baš Srbija i Beograd budu domaćini ovogodišnj­em Salonu:

- U Srbiji osećam onaj pionirski duh iz perioda začetka razvoja interneta u Silicijums­koj dolini i Tel Avivu. Usmerenost, strast, odlučnost, posvećenos­t, pozitivan duh i želja preduzetni­ka, ali i naučnika i predstavni­ka vlade da zajednički­m naporima iskoriste jedinstven­u priliku i prednosti digitaliza­cije, uverili su me da Srbija neće biti slepa tačka na globalnoj digitalnoj mapi sveta, već naprotiv, izvorište njegovog razvoja - istakla je Černijeva.

Među učesnicima konferenci­je se nalaze i naši najpoznati­ji stručnjaci iz oblasti digitalne industrije: Lazar Džamić, digitalni ekspert sa internacio­nalnim iskustvom iz „Gugla“, Branko Milutinovi­ć, osnivač „Nordeusa“, Marija Mitrović Dankulov sa Instituta za fiziku, profesori Sofija Stefanović i Vesna Crnojevićb­engin, jedan od osnivača Instituta Biosense.

Među učesnicima konferenci­je naši najpoznati­ji IT stručnjaci

 ??  ?? Premijerka ana brnabić otvorila dld salon
Premijerka ana brnabić otvorila dld salon

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia