Blic

Samo da tromb ne ugrozi Darku oporavak

PEVAČ “GRANDA” I DALJE U VEŠTAČKOJ KOMI

- M. B., D. Đ.

Zdravstven­o stanje pevača Darka Lazića nakon operacije ide u dobrom smeru, što je njegova tetka juče ispred bolnice potvrdila rekavši: “Sve je okej”. Lekarima je sada najvažnije da ne dođe do stvaranja tromba, što je moguće u ovakvim situacijam­a.

Darko Lazić osam dana nalazi se u veštačkoj komi na Odeljenju intenzivne nege u KBC „Zemun“. Pevač je u bolnici operisan, izvađena mu je slezina i zaustavlje­no je unutrašnje krvarenje. U samo jednom danu prošle nedelje, kada je pevaču bila hitno potrebna krv, prema rečima Darkovog prijatelja, 60 dobrovolja­ca dalo je svoju za pevača u KBC „Zemun“. Darkovo stanje je na posebnom praćenju, a situacija je trenutno stabilna.

Doktorima je sada najvažnije da ne dođe do novih komplikaci­ja, poput pokretanja ugruška u krvi, jer to predstavlj­a prepreku u cirkulisan­ju krvi kroz telo.

Gledajući statistiku, postoji mogućnost da se to dogodi svakom petom pacijentu, tačnije 20 do 30 odsto operisanih pacijenata opšteg stanja kao što je Lazićevo dobije trombozu nakon operacije.

Darkov organizam pretrpeo je veliku traumu i on je pod budnim okom lekara 24 sata. Reakcije ne mogu da se predviđaju, a kako saznajemo od lekara zemunske bolnice upućenih u situaciju, medicinsko osoblje se uzda u mladost i snažan organizam Darka Lazića kao glavne adute koji bi mogli da mu pomognu da se oporavi. Sve se uzima u obzir i preduzimaj­u se sve predostrož­nosti.

Lazić je u udesu zadobio povredu jagodice, hematom na glavi, koji je sada primetno manji prema rečima Darkovih prijatelja koji su ga posetili, povredu butne kosti i karlice. U saobraćajn­oj nesreći polomljeno mu je i devet rebara, a smanjen mu je i rad bubrega, zbog čega je morao na dijalizu.

- Ono što je trenutno najopasnij­e jeste bojazan da tromboza ostane neprepozna­ta, a tada može da dovede do ozbiljnih posledica. Zato se Darkovo stanje neprekidno prati. Ako se otkači, ugrušak može da ode na pluća ili srce i tamo izazove infarkt, odnosno emboliju pluća, a to su veoma ozbiljna stanja - rekao je izvor iz KBC „Zemun“.

Lekari su juče na konzilijum­u razgovaral­i o daljem planu lečenja pevača. Inače, pevač je ceo u zavojima, samo mu se oči vide. Prema rečima njegovog prijatelja, lomovi su stavljeni na istezanje da ne zarastaju dok ne dođe sebi. Dan ranije odlučeno je da mu kuk i noga ipak ne budu operisani na VMA.

 ??  ?? darko lazić ima deset teških povreda na telu
darko lazić ima deset teških povreda na telu
 ??  ?? lazić vozio pijan, bez vozačke dozvole i nije bio vezan
lazić vozio pijan, bez vozačke dozvole i nije bio vezan
 ??  ?? porodici juče saopštene dobre vesti o darkovom stanju
porodici juče saopštene dobre vesti o darkovom stanju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia