Blic

Ubio majku u sobi, pa sebe preklao

- Miroslava Brkić

Gorica Petrović (57) ubijena je prekjuče oko 6 sati u porodičnoj kući u mestu Veliki Izvor kod Zaječara. Kako saznajemo, nju je desetak puta ubodima nožem u vrat, leđa i grudi nožem usmrtio sin Dalibor Petrović (36), a zatim sebi prerezao vrat.

Tragedija kakvu ovo mesto ne pamti dogodilo se oko 6.30 sati ujutru, u porodičnoj kući Petrovića u Karađorđev­oj ulici. Gorica i njen suprug Jovan Petrović živeli su u prizemlju kuće, dok je njihov sin živeo sam na spratu. Gorica se ujutru popela na sprat kod svog sina. Kako se pretpostav­lja, majka i sin su se posvađali iz još uvek neutvrđeni­h razloga, nakon čega je Dalibor uzeo nož i počeo da ubada majku po telu. Dalibor je svojoj majci naneo 10 uboda u predelu grudi, leđa i vrata. Po svemu sudeći, nesrećna žena mu je nakon nanetog uboda u grudi okrenula leđa i pokušala da pobegne, međutim sin se nije zaustavio dok se Gorica nije srušila na pod.

Jezive krike nesrećne žene čuo je njen suprug Jovan, koji je potrčao na sprat kako bi video šta se događa, međutim, njegov sin je zaključao vrata. Jovan je zatim razvalio spratna ulazna vrata, uleće u spas svojoj ženi, međutim zatiče je na samrti na podu hodnika. Kada je podigao pogled, ugledao je pomahnital­og sina kako nastavlja sebe da ubada istim nožem u vrat. Sa veoma teškim povredama, Dalibor je zatim uspeo da odbaci nož od sebe.

Hitna pomoć i policija ubrzo su se stvorile ispred kuće Petrovića. Policija je na licu mesta pronašla oružje, a Hitna pomoć Dalibora koji je u tom trenutku davao znake života prevezla u Medicinski centar Zaječar, gde je podlegao povredama.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, u porodici u prethodom periodu nije bilo prijave nasilja u porodici. Ipak, komšije Petrovića pričaju da je Dalibor bio psihički bolestan kao i da je poznat po pravljenju problema u selu. Šta je prethodilo krvavom događaju, niko ne pretpostav­lja, a komšije kažu da se Gorica samo dva dana ranije vratila iz Nemačke.

- Šta se događalo tokom ta dva dana, niko ne zna. Gorica je bila divna i vredna, čista žena, domaćica i mnogo mi je žao nje. Njen muž je šećeraš, čovek od 150 kilograma, a Dalibor je psihički bolestan. Njih dvojica nisu radili, pa je zbog toga ona išla sa vremena na vreme u Nemačku kod ćerke, kako bi zaradila njima za život - priča jedna komšinica. Kako dodaje, Gorica se vratila pre par dana jer je njenom mužu bilo loše i da bi se brinula o njemu. S druge strane, tu je i sin Dalibor, za kojeg komšije kažu da se u poslednje vreme povukao u kuću i da ga uopšte nisu viđali.

- Pre nekih godinu dana radio bi bilo koje poslove za koji ga pozovu. Oni imaju i ovce, pa bi ga viđali i kako ih vodi na pašu i čuva. Međutim, čak ni to više ne radi. Samo je odjednom počeo da priča da je malaksao i da ne može, imao je neku tegobu i povukao se. Čuo sam da sedi kod kuće, pije lekove od kojih zaspi i to je sve... priča drugi komšija.

Sin sa više od 10 uboda na telu presudio svojoj majci, pa zatim sebi

 ??  ?? ovo je Dalibor Petrović koji hladnokrvn­o je ubio Majku
ovo je Dalibor Petrović koji hladnokrvn­o je ubio Majku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia