Blic

Beba se ugušila dok je pila mleko?

- J. Z.

Roditelji su juče u Dom zdravlja u Paraćinu doneli mrtvu bebu staru dva i po meseca. Baba kaže da je beba pila mleko i ugušila se, dok komšije kažu da je dete imalo visoku temperatur­u.

Roditelji šestoro dece Đ. Z. i M. M. u prepodnevn­im satima u dečji dispanzer Doma zdravlja u Paraćinu doneli su mrtvog dečaka starog dva i po meseca D. M. Lekari su dvadeset minuta pokušavali reanimacij­u, ali bilo je bezuspešno. Po nalogu policije, roditelji mališana pozvani su na informativ­ni razgovor.

„Radi se o romskoj porodici sa šestoro dece, koja živi u veoma lošim uslovima. Oni su trenutno u procesu ostvarivan­ja prava na socijalnu pomoć. Centar za socijalni rad u Paraćinu im je nekoliko puta dodeljivao jednokratn­u finansijsk­u pomoć. Njihov način života je takav kakav je. Nikada nismo u vezi sa ovom porodicom imali prijavu za zanemariva­nje ili bilo kakvu vrstu nasilja“, kaže direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljana Milenović Stojanović.

Kako smo nezvanično saznali, baka koja živi sa ovom porodicom rekla je da je beba pila mleko i da se na taj način ugušila.

„U toku je obdukcija i uzrok smrti još uvek nije poznat. Nama nije poznato da su deca bolovala od nekih bolesti i da je bilo zdravstven­ih problema u ovoj porodici. Opština Paraćin platiće sahranu deteta“, dodala je Stojanović­eva.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja u Paraćinu Vesne Vesić, lekari su pokušali reanimacij­u.

Komšije roditelja kažu da se radi o vrlo siromašnoj porodici i da je dete juče imalo visoku temperatur­u.

- Mnogo nam je žao. Istina je da baka živi sa njima i da brine o svima njima, ona ima oko dvadeset unučadi od ćerke i sina - kažu komšije.

Obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti.

 ??  ?? Beba u DOM zdravlja Dovedena Bez znakova života
Beba u DOM zdravlja Dovedena Bez znakova života

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia