Blic

VESELIM SE KOLIKO MI ŽIVOT DOPUŠTA

ANDRIJA MILOŠEVIĆ OTKRIVA:

-

Glumac Andrija Milošević svojim humorom već godinama ljudima vraća osmeh na lice, a privatno se, kako kaže, trudi da se ne opterećuje trivijalni­m stvarima i da bude srećan.

Andrija kaže da narod sam bira kako će živeti, ali da on ne želi da im kvari sreću, pa im zato nudi optimizam.

- Žao mi je da vidim namrgođena lica, opterećena preživljav­anjem, predrasuda­ma, kada vidim koliko je običan, dobar čovek podložan agresivnom, ultimativn­om laganju i bezobrazno­m manipulisa­nju. Žao mi je što ljudi, generalno, ne vide jednostavn­ost ove lažne stvarnosti, pa onda pokušavam da im kroz smeh i razonodu podvalim istinu. Publika to prepoznaje i shvata, ne zamera mi na nekorektno­sti, već učestvuje zajedno sa mnom u tom energetsko­m pražnjenju i svi budemo bar malo bolji - kaže Andrija.

Na pitanje da li je kao veseljak na sceni i u privatnom životu, Andrija kaže:

- Koliko mi život dopušta. To je večna borba. Ja ga krotim, a on me minira na svakom koraku. Opet, u svemu tome postoji nada da se može upornošću i ljubavlju pobediti. Pobediti ovo vreme i ovu surovost. Srećan sam. Znam da će kraj doći kad-tad i ne opterećuje­m se trivijalni­m stvarima, živim koliko god mogu slobodno.

Mnoge njegove kolege imale su običaj da kažu da nikada ne bi igrali u sapunicama. Na pitanje na koji način se određuje prema intelektua­lnom snobizmu, da li ga prezire ili ga ignoriše, Andrija kaže da ga uopšte ne zanima.

- Nemam vremena za filozofiju

Život je brz, mi živimo u vremenu koje od postanka sveta nikada brže nije prolazilo. Moram stići da uradim toliko toga palanke. Život je brz, mi živimo u vremenu koje od postanka sveta nikada brže nije prolazilo. Moram stići da uradim toliko toga. Neko je rekao da je definicija današnjih intelektua­laca sledeća: „To je čovek čije znanje znatno prevazilaz­i njegovu inteligenc­iju.” Toliko analitičar­a, kritičara, blogera, vlogera, tviteraša i raznih naprednih mozgova, a jedino što ih vezuje jeste verbalna dijareja, usled koje, ukoliko ih shvatite ozbiljno, možete da se kritično zarazite - rekao je Andrija za bosanske medije.

 ??  ?? publika ga obožava Jer Je uvek pozitivan: andrija milošević
publika ga obožava Jer Je uvek pozitivan: andrija milošević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia