Blic

Lončar otišao u Milano da dovede Trinkijeri­ja

Sve bi trebalo da bude poznato danas jer crno-beli već u sredu igraju u Ankari.

- Ekipa „Blica”

Andrea Trinkijeri ili niko drugi! Ovo je stav čelnih ljudi Partizana koji ne odustaju od ideje da italijansk­og stručnjaka dovedu na užarenu crno-belu klupu, upražnjenu odlaskom Nenada Čanka. Trinkijeri nije potvrdio, ali ni demantovao vest da će postati novi šef stručnog štaba trofejnog srpskog kluba, a jedini problem na relaciji Beograd-milano je visina njegove plate. Naime, Trinkijeri traži 80.000 evra mesečno za ceo stručni štab, koliko računa da može da dobije u Španiji, Grčkoj ili Rusiji, dok crno-beli mogu da ponude manje.

Zbog toga je i sportski direktor beogradsko­g kluba Nikola Lončar otputovao u Italiju kako bi ubedio Trinkijeri­ja da preuzme Partizan, odnosno da, ako je već zaintereso­van, spusti nivo svojih finansijsk­ih potraživan­ja na onu meru koju crno-beli mogu da podmire. Lončar se nalazi u Milanu na pregovorim­a koji bi trebalo da budu završeni najkasnije u naredna 24 sata. Naime, Beograđani danas preko Istanbula putuju u Ankaru gde će u sredu od 18 sati igrati sa Turk Telekomom u petom kolu Evrokupa. Odmah po povratku iz Turske, već u subotu, crno-beli odlaze na noge neporaženo­j Megi Bemaks u ABA ligi.

Gotovo je sigurno da će Partizan u Ankari s klupe da predvodi Aleksandar Matović, pomoćnik Nenada Čanka, koji je u identičnoj situaciji bio i prošle sezone. Matović je tada bio prelazno rešenje u meču sa Bilbaoom, posle otkaza Miroslavu Nikoliću, a pre dolaska Čanka. On je praktično ostao usamljen jer je pre nekoliko dana klub napustio i drugi pomoćni trener Milan Minić.

Jasno je da Partizanu u ovom trenutku nisu toliko važni rezultati koliko im je važan dolazak kvalitetno­g stručnjaka koji bi dobio odrešene ruke da stvori tim za duži period, a ne, kao do sada, od meseca do meseca.

Kao rezervna varijanta, i dalje je najaktueln­iji bivši pomoćnik Dušana Ivkovića - Aleksandar Kesar, koji je trenutno u Beogradu i na raspolagan­ju je Partizanu. Mada, neće još dugo biti dostupan u tom smislu jer je dobio ponudu pekinških “Letećih zmajeva” da odmeni Dinga Veija, kome su dani praktično odbrojani u tom klubu, koji ne zna za trijumf ove sezone.

Trinkijeri (50) je bio najbolji stručnjak Evrokupa 2014, a sa Broseom je osvojio tri titule u Nemačkoj (od 2015. do 2017), te pehar ruskog Kupa (2014), italijansk­og Superkupa (2012) i dvaput bio proglašava­n za najboljeg stratega u domovini. Bez posla je od februara ove godine, kada se rastao sa klubom iz Bamberga.

 ??  ?? andrea trinkijeri traži 80.000 Evra mesečno za
SEBE i stručni štab koji Bi on sastavio DRUGA OPCIJA ZA KLUPU CRNOBELIH JE ALEKSANDAR KESAR, KOJI JE U BEOGRADU, ALI IMA PONUDU IZ KINE
andrea trinkijeri traži 80.000 Evra mesečno za SEBE i stručni štab koji Bi on sastavio DRUGA OPCIJA ZA KLUPU CRNOBELIH JE ALEKSANDAR KESAR, KOJI JE U BEOGRADU, ALI IMA PONUDU IZ KINE
 ??  ?? nikola lončar je dobio odrešene ruke iz kluba da pregovara o
dolasku italijansk­og stručnjaka na klupu partizana
nikola lončar je dobio odrešene ruke iz kluba da pregovara o dolasku italijansk­og stručnjaka na klupu partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia