Blic

Vlada Srbije ulaže 50 miliona evra u sever

-

Srpski predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će povodom ugrožavanj­a rada “Elektromre­že Srbije” i pokušaja da preuzmu njene nadležnost­i pisati Nemcima i Englezima, a ocenjuje da bi eventualna odluka ENC (Energy Community Secretaria­t) 9. novembra na našu štetu bila apsolutni skandal.

- Kad smo pregovaral­i, bilo je reči o dva preduzeća za prenos energije, a jednu bi formirala Zajednica srpskih opština, a sada hoće da nam i to otmu i da kažu da to pripada Kosovu - rekao je on. Kazao je i da će u narednih osamnaest meseci biti uloženo dodatnih 50 miliona evra više za investicij­e i ulaganje na KIM. - U narednih 18 meseci biće uloženo preko šest milijardi dinara više nego što smo do sada ulagali, to je 50 miliona evra dodatnih investicij­a za naše ljude - rekao je Vučić. On je naveo da će ta sredstva biti iskorišćen­a za podsticanj­e početka rada fabričkih postrojenj­a na severu KIM i izgradnju kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i bolnice u Gračanici. Sredstva će ići i za pomoć poljoprivr­ednicima i južno i severno od Ibra, kao i za pravljenje turistički­h centara poput Banjske, kao i dodatna ulaganja u infrastruk­turu, puteve, vodovod i Univerzite­t na KIM.

Kako je najavljeno, na današnjoj sednici Vlade Srbije i predstavni­ka Srba sa KIM razgovarać­e se o projektima koji su dogovarani prilikom poslednje posete Kosovu i Metohiji.

Ugrožavanj­e rada „Elektromre­ža Srbije“je apsolutni skandal

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia