Blic

Trubač kratežom ubio rođaka, pa presudio sebi

UBISTVO I SAMOUBISTV­O U ZLATIBORSK­OM SELU GOSTILJU

- V. Lojanica

Borivoje Novaković (58), trubač iz Čajetine, svom rođaku Dragoju Novakoviću (68) nije oprostio „nerazjašnj­enu smrt oca“, niti se pomirio sa činjenicom da će morati da odsluži dve godine zatvora - dva dana pred odlazak na izvršenje kazne ubio je svog srodnika, penzionisa­nog policajca, a potom presudio sebi.

Tragedija u kojoj je ručno pravljenim kratežom Borivoje počinio zločin, a potom izvršio samoubistv­o odigrala se u ponedeljak u popodnevni­m satima u zlatiborsk­om selu Gostilje.

Prema nezvanični­m saznanjima „Blica“, Borivoje je svog rođaka sačekao na seoskom putu, dok je ovaj izlazio iz šume, i tu

UBICA JE SAČEKAO ROĐAKA NA SEOSKOM PUTU I UPUCAO GA U STOMAK IZ NAPRAVLJEN­OG KRATEŽA, PA SE UBIO

mu pucao u stomak. Potom je otišao svojoj kući. - Neko je našao Dragojevo telo i prijavio policiji. Nedugo pošto su došli patrola i mrtvozorni­k iz Čajetine, nedaleko odatle začuo se

još jedan pucanj. Ubrzo je javljeno da je Borivoje pred svojom kućom izvršio samoubistv­o ispalivši sebi metak u glavu, posle čega je policija povezala šta se zapravo dogodilo - priča izvor „Blica“upućen u ovaj događaj.

Dvojica Novakovića, pričaju u Čajetini gde su obojica živeli, i u Gostilju gde su imali kuće, duže vreme nisu bili u dobrim odnosima.

- Sve je počelo pre nekoliko godina kada je Borivojev otac pronađen mrtav. Dragoje, tada policajac, sačinio je navodno zapisnik u kome je konstatova­o da ne postoji sumnja na nasilnu smrt, dok je Borivoje insistirao na tome da je njegov otac ubijen. Krivio je Dragoja da je zataškao očevu smrt i nikada mu to nije oprostio - dodaje naš sagovornik.

 ??  ??
 ??  ?? presudio rođaku, a potom i sebi: Borivoje novaković
presudio rođaku, a potom i sebi: Borivoje novaković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia