Blic

Odlična kamera, slaba baterija

Od starta Apple telefoni su najskuplji na tržištu. Ujedno, često i najbolji. Ovog puta su, reklo bi se prevazišli sami sebe jer njihov najjači model iphone Xs Max košta i do 200.000 dinara.

- ANA Lađarević

Hteli ili ne hteli, priča o novom iphone mora da krene od cene. Najveći model od tri modela koja je Apple predstavio početkom septembra - iphone Xr, iphone Xs i iphone Xs Max, ujedno je i njihov najskuplji telefon do sada i daleko skuplji od konkurenci­je. Pomenutih 200.000 idu uz iphone Xs Max, koji ima memoriju od 512 MB koja je i više nego dovoljna, ali koju drugi telefoni imaju i uz opciju proširenja uz micro SD karticu, što Apple i dalje ne dozvoljava.

Ono što su pak uveli jeste dualni SIM i što je verovatno jedan od retkih ustupaka koje su korisnici dobili s obzirom na to da i dalje nema džeka za klasične slušalice, pa čak nema ni tri kamere, što polako postaje standard.

Mi smo, zahvaljuju­ći VIPU, na testu imali iphone XS Max i iphone Xs. Oba telefona imaju dualnu kameru sa 12 MP, ali sa poboljšani­m širokougao­nim sočivom koje dopušta do 50 odsto više svetlosti i time se postiže efekat svetlijih i precizniji­h slika i pri slabijem osvetljenj­u. U odnosu na konkurenci­ju, iphone tu možda samo može imati prednost jer daje prirodniju reprodukci­ju. Uz kamere vredi pomenuti i funkciju Face ID, kojom se telefoni otključava­ju samo na osnovu kontura lica. U odnosu na originalno predstavlj­enu funkciju prošle godine, sada je još preciznija i bolja.

Unutra se nalazi Apple čip A12 Bionic, kome ni najprobirl­jiviji ne mogu naći zamerke, što nije slučaj sa baterijom. iphone XS ima 2.658 mah što je manje nego kod prošlogodi­šnjeg iphone X. S druge strane, iphone XS Max ima 3.174 mah ali je to dovoljno samo za klasično celodnevno korišćenje telefona i teško išta preko toga. Naravno, ni to nije malo. Telefon možete da napunite ujutru i bez brige o bateriji možete da ga koristite celog dana i da ga na punjač stavite tek narednog jutra.

 ??  ?? oba modela imaju savršen super Amoled displej, koji kod iphone Xs ide uz 5,8 inča, A kod iphone Xs MAX 6,5 inča OBA TELEFONA IMAJU DUALNU KAMERU SA 12 MP, ALI S POBOLJŠANI­M ŠIROKOUGAO­NIM SOČIVOM
oba modela imaju savršen super Amoled displej, koji kod iphone Xs ide uz 5,8 inča, A kod iphone Xs MAX 6,5 inča OBA TELEFONA IMAJU DUALNU KAMERU SA 12 MP, ALI S POBOLJŠANI­M ŠIROKOUGAO­NIM SOČIVOM

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia