Blic

Sad mi je doktor najbolji drug

ZVEZDA VEČERAS (18.30) DOČEKUJE BAČKU, ZANIMLJIVO IZLAGANJE TRENERA MILOJEVIĆA

- V. Ivanović

Ne možemo da računamo na Boaćija, Jovičić i Babić imaju problema, barem je Marin sanirao povredu - kaže strateg crvenobeli­h.

Nastavlja se pakleni ritam fudbalera Crvene zvezde koji neprekidno traje od 11. jula. Posle pobede u nedelju na gostovanju Mačvi (2:0), srpski šampion će večeras (18.30) dočekati Bačku, potom u subotu gostuje Proleteru, pa u utorak na “Marakanu” stiže Liverpul u okviru četvrtog kola Lige šampiona. Shodno ubitačnom tempu, ređaju se žrtve u vidu povreda igrača.

- Najbolji drug mi je za sada Dejan Purić (klupski lekar, prim. aut.). Pravimo strategiju da vidimo kako i šta da radimo. Ali, moja filozofija je kakva god da je utakmica - zdravlje igrača na prvom mestu. Na Boaćija u narednim utakmicama sigurno nećemo moći da računamo. Babić ima malo problema, kao i Jovičić. Ima tu par igrača koji igraju u kontinuite­tu, videćemo da i njima malo damo predah. Ono što je dobro jeste da je Marin sanirao povredu i trenira u punom ritmu, kao milojević i crveno-beli napadaju tri boda protiv tima iz bačke palanke

i Rodić - ističe Vladan Milojević, trener Crvene zvezde.

Nije lako sačuvati fudbalere od povreda u ovakvom ritmu.

- Da je teško - teško je. Ali to je naš posao. Imamo i veliko iskustvo od prošle godine, kada smo imali sličnu situaciju.

Crveno-beli dominiraju

u Superligi, pa se postavlja pitanje kako izbeći samozadovo­ljenje prvotimaca.

- Uvek postoji opasnost, ali mi smo tu zbog toga. Tu je stvar u razmišljan­ju i mentalitet­u, ali ne vidim zašto bismo tako razmišljal­i. Mi na ovim prostorima lako dolazimo do samozadovo­ljenja.

Večerašnji protivnik trebalo

bi da bude lak zalogaj.

- Bačka je dobra ekipa, koja želi da igra. Ima svoju filozofiju i pečat trenera. Ne bih preterao ako bih rekao da bi trebalo da imaju koji bod i poziciju više. Čeka nas teška utakmica.

Meč u Šapcu Milojeviću je bio 50. na klupi Crvene zvezde u Superligi, u kojoj on ima sjajan rezultat - 44 pobede, četiri remija, uz samo jedan poraz.

- Zatekli ste me. Kada čujete takvu statistiku... Meni je svaki meč na klupi Zvezde velika čast, velika radost. Zato što sam trener ovako velikog kluba i što treniram ovako divne momke - podvukao je Milojević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia