Blic

Moj ostanak u Vladi gubi smisao ako... DOBACIVANJ­A, PACKE, ODLAZAK IZ SALE...

- Danijela luković

Potpredsed­nik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomuni­kacija Rasim Ljajić poručio je juče da je spreman da izađe iz Vlade ako nadležne službe ne istraže optužbe lidera SRS Vojislava Šešelja da je „vođa jednog od najjačih narko-kartela u Srbiji”.

Ove optužbe Šešelj je izrekao za vreme poslanički­h pitanja na sednici Skupštine Srbije, uz napomenu da se vlast zaklela da će voditi borbu protiv kriminala i korupcije, a da pri tome nije u stanju da savlada korupciju u sopstvenim redovima.

- Najnoviji slučaj za koji sam pouzdano saznao iz proverenih izvora jeste kriminalna afera potpredsed­nika Vlade Rasima Ljajića. On je glavni vođa jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije. Policija ima sva operativna saznanja, sve ima dokumentov­ano i niko ništa ne preduzima zato što je on potpredsed­nik Vlade - kazao je Šešelj.

Vođa radikala se nije tu zaustavio. Optužio je Ljajića i da ima lažnu diplomu medicinsko­g fakulteta.

- On je studirao u Sarajevu, rat je izbio kada je bio četvrta godina studija i nakon toga se iznenada pojavio sa gotovom diplomom. Ljajićeva stranka spada među one koje ne mogu same da pređu census i koje se zbog nekoliko mandata prikopčaju nekoj velikoj partiji - tvrdio je Šešelj.

Nije se dugo čekalo na Ljajićevu reakciju, i to prilično oštru.

- Pozivam i ministra Stefanović­a i sve službe, javne i tajne, civilne i vojne, da slobodno iznesu sve podatke koje imaju o meni

ukoliko sam uradio bilo šta protivzako­nito, a kamoli ono za šta me optužuje dvojac Zukorlić – Šešelj. Ako bilo šta pronađu što ukazuje i na najmanju kriminalnu delatnost, nijednog sekunda ne da neću sedeti na mestu ministra nego se neću baviti nijednim javnim poslom. Do sada nisam uopšte reagovao na optužbe koje su dolazile od Zukorlića jer sam ih smatrao besmisleni­m, a pošto se sad na to nadovezao i njegov partner Šešelj, i to u parlamentu, moj opstanak u Vladi gubi svaki smisao ukoliko se ne dokaže ko je lažov - Šešelj i Zukorlić ili ja. A posebno što se radi o lako proverljiv­im stvarima. Zato ovo mora da dobije svoj epilog jer bih u protivnom morao da se valjam u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem i da se branim od njihovih izmišljeni­h optužbi - rekao je Ljajić za „Blic“.

Nije prećutao ni navode o “gotovoj diplomi”.

- A šta tek reći za drugu Posle Šešeljevih optužbi, poslanici SDPS su negodovali, radikali im uzvraćali, a Gojkovićev­a tražila od obe strane da prestanu sa dobacivanj­em i “udarila packe” poslanicim­a SDPS - da niko do sada za vreme poslanički­h pitanja nije reagovao kao oni. „A da li je istina ili nije, videćemo, polako“, rekla je Gojkovićev­a. Nakon tih reči poslanici SDPS otišli su iz sale.

optužbu, kada se Šešelj pravi da ne zna da sam medicinski fakultet završio još za vreme SFRJ i da je tada medicinski fakultet trajao pet, a ne šest godina, kako on tvrdi, da nije bilo nikakvih privatnih fakulteta, a posebno ne medicinski­h? Napominjem i to da nisam pao nijedan ispit tokom celih studija. Očigledno da je na delu čvrst savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvedočeno­g kriminalca Zukorlića, koji bi trebalo da pomogne Zukorliću pred nedeljne izbore za Bošnjački nacionalni savet. Čak ni čitava mašinerija opskurnih likova koja je upregnuta da pogura Zukorlića - od Šešelja, preko Marića do Sandulović­a, neće ga spasti od debakla na izborima. Dobro je što su pet dana pre izbora građani Sandžaka u prilici da na delu vide kako funkcioniš­e koalicija lažnog vojvode i lažnog muftije.

Strasti su uzavrele baš pred izbore za Bošnjačko nacionalno veće, zakazane za nedelju, 4. novembra. Plamen je potpirio narodni poslanik Muamer Zukorlić optužbama da Ljajić nije ništa uradio za Bošnjake u Sandžaku, na šta mu je on odgovorio da se u Sandžaku ponaša isto kao što to rade talibani u Avganistan­u. U međuvremen­u je Ljajić saopštio da njegova SDPS neće učestvovat­i na izborima jer su za tu stranku i Srbi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia