Blic

Vučić: Da li Đilas i Šolak misle da je narod blesav

-

Izjava Dragana đilasa u intervjuu “Blicu” da je “Šolaka video dvaput u životu”, izazvala je reakciju i predsednik­a Aleksandra Vučića, koji je komentaris­ao i veze Vuka Jeremića sa Katarom.

Vučić je Istanbulu govorio o liderima opozicije, a povodom Jeremićeve izjave da nije primio “katarske pare”, Vučić je rekao da će biti objavljeno “tačno koji dan, u koji sat i koji minut su mu legle katarske pare” i koliko je primio para od Hoa, odnosno - pet miliona evra.

- A i on je sitan lopov u odnosu na Đilasa... Taj je 25 miliona evra prihoda prijavio. Možete da mislite koliko je ukrao, a pri tome kaže da je dva puta nekoga (Šolaka) video - dodao je Vučić.

Kako je rekao, može se zamisliti “koliko ta lopuža para ima” kada je samo dva puta imao potrebu da vidi čoveka koji mu je kupio zgradu za skoro pet miliona evra.

- Pet miliona evra sitnica za njega - kazao je Vučić i dodao da mu je jednu firmu prodao u Bugarskoj, jednu u Srbiji, ukupno nekih 20-25 miliona evra, “a možda ga je jednom video”.

Kako je rekao, i to oko Malte je u pravu Đilas jer to nije on, nego je njegova direktorka napravila firmu sa Šolakom...

- Da ne bude on, nego je njegova firma i njegova direktorka... - kazao je Vučić i upitao da li neko misli da je narod lud i blesav, te da će na kraju da se izračuna ko je šta radio za ljude i ko za sebe.

Dragan Đilas u intervjuu za “Blic” je rekao da je samo dvaput u životu video Dragana Šolaka. Zašto se to pitanje uopšte postavlja?

Dragan Šolak je, inače, suvlasnik kablovskog operatera SBB i predsednik borda „Junajted grupe”. Đilas je suvlasnik “Multikom grupe” koja je sve do 2013. bila vlasnik “Dajrekt medije”. A budući vlasnik “Dajrekt medije” bi trebalo da postane “Junajted medija”, deo “Junajted grupe”.

Šolak je ranije izjavio da je “Junajted grupa” kupila “Dajrekt mediju” ove godine i podsetio da je Đilas svoju kompaniju prodao četiri godine

ranije. Đilas tvrdi da je Šolaka video samo dvaput u životu.

“Dajrekt medija” je 2013. prodata bugarskom biznismenu Krasimiru Gergovom, što je tada bilo veliko iznenađenj­e. Pet godina kasnije, početkom juna ove godine, objavljeno je da je “Junajted medija”, deo “Junajted grupe”, predala Komisiji za zaštitu konkurenci­je zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji

„Dajrekt medija” na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

“Novosti” su tvrdile da je Šolak bio jedan od glavnih finansijer­a Đilasa u kampanji za gradonačel­nika Beograda i to tako što je od Đilasa kupio zgradu u Ulici antifašist­ičke borbe 13b za 4,5 miliona evra. Iz spisa do kojih je došao taj list, vidi se da je kupac zgrade firma “Tekhil plaza”, iza koje navodno stoji Šolak. (EB)

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia