Blic

Beba imumrla, majka i nasilnik dobili drugo dete

- Bojana Bogosav - ana ž. adžić

Mala Milica (1,5), devojčica koju je kada je imala samo 15 dana otac iz sve snage bacio na pod i teško je povredio, preminula je 25. oktobra u bolnici u Tiršovoj.

Tužna sudbina devetnaest­omesečne devojčice koja je preminula zbog posledica koje su nastale posle povreda glave datira još od kada se rodila. Otac, nasilnik, Milomir Stanković (24) iz Beograda tresnuo ju je o pod kada je imala samo dve nedelje, a borba

za život nije prestala ni nakon izlaska iz bolnice. Na iznenađenj­e svih njena majka Slavica vratila se mužu nasilniku. Milica, koja se i dalje oporavljal­a od povreda koje je zadobila oduzeta je od roditelja, a Centar za socijalni rad smestio ju je u Dom u Zvečanskoj. Tamo je devojčica bila do smrti.

Kako “Blic” saznaje, Milica je tokom svog malenog života često odlazila u bolnicu zbog povreda glave koje je imala od rođenja, a njena majka viđala ju je retko. Poslednji put pre mesec dana. Za vreme koliko je bila u domu, njeni roditelji dobili su drugo dete. U to su se uverili i novinari “Blica” koji su prisustvov­ali sahrani devojčice koja je juče održana na groblju Zbeg u Borči.

Od devojčice su se oprostila majka Slavica koja je, uprkos nasilju nad malom Milicom, ponovo živi sa Milomirom. I Milomir je takođe prisustvov­ao sahrani ćerke koju je zlostavlja­o čim se rodila.

- Milicu sam videla poslednji put pre mesec dana. A ko ste vi i šta hoćete? - odgovorila je pitanjem Slavica, ne preciziraj­ući gde je ćerku poslednji put videla i u kakvom je stanju bila.

Kada je videla fotografsk­i aparat, Slavica je rekla da ne želi više da priča jer “ne poštujemo nečiju privatnost” a zatim je prišla kumi koja je, zavijenu u roze ćebence, držala njenu nekoliko meseci staru ćerkicu koju je takođe dobila u vezi sa Milomirom.

Za razgovor nije bio raspoložen ni Živan Vasić, Miličin deda i Slavičin otac, koji je samo kratko rekao da “nije imao nikakvih kontakata sa njima”. Živan je inače, sredinom prošle godine, prekinuo komunikaci­ju sa ćerkom

Slavicom, jer nije mogao da se pomiri sa tim da ponovo živi sa Milomirom koji je u njihovoj porodičnoj kući u Pambukovic­i kod

Uba tresnuo o pod njegovu tek rođenu unuku.

Otac devojčice, koji ju je zverski tresnuo o pod, kako “Blic” saznaje, proveo je samo tri meseca u pritvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Njemu se po hapšenju na teret stavljalo krivično delo nasilje u porodici, a tokom vremena u kojem je bio u pritvoru, Osnovnog tužilaštva u Ubu prosledilo je slučaj valjevskom tužilaštvu i prekvalifi­kovalo optužnicu u pokušaj ubistva. Ubrzo potom Stanković je pušten da se brani sa slobode, a termin suđenja još uvek nije zakazan. Podsećanja radi, brutalnom bacanju tek rođenog deteta prethodila je svađa Milomira i tašte Zorice, kada su njegovi roditelji Kala i Dragana došli na babine u porodični dom Vasića.

Kako su Vasići ispričali, njihovoj priji Dragani smetalo je što “smederevac” dimi i ponavljala je da beba ne može da živi tu. Milomir je na to rekao da je kraj njegovog i Slavičinog braka i da želi da uzme Milicu. Tašta i žena su pokušale da ga zaustave, ali je on pobesneo i tašti udario šamar. Otac je uspeo da izvede Milomira iz kuće, ali se on vratio i iz naručja Zoričine tetke uzeo bebu i tresnuo je o pod.

Milomir je u besu iz taštinog naručja uzeo tek rođenu ćerku Milicu i bacio je na pod. Beba je završila u bolnici, otac u pritvoru

MILOMIR STANKOVIĆ JE NAKON TRI MESECA PUŠTEN IZ PRITVORA I TRENUTNO SE NALAZI NA SLOBODI

 ??  ??
 ??  ?? otac milomir stanković je u besu ćerku bacio Na pod, od čega je devojčica Zadobila povrede glave
otac milomir stanković je u besu ćerku bacio Na pod, od čega je devojčica Zadobila povrede glave
 ??  ?? majka slavica oprostila je mužu što je povredio bebu i
majka slavica oprostila je mužu što je povredio bebu i
 ??  ??
 ??  ?? Na groblju Zbeg u borči sahranjena milica
Na groblju Zbeg u borči sahranjena milica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia